Tarotkaart De Dwaas uit de Prisma Visions Tarot

0. De Dwaas

Uit het boek

Een pelikaan zit op een paal, verlicht door een afnemende maansikkel. Hij kijkt doordringend naar een doorweekte eenzame wolf, geworpen tussen de golven, peddelend door onbekend terrein. In de hoop op een gemakkelijk diner, is hij dwaas voorbij de voorzichtige attributen van zijn solide wereld gezwommen. De wolf kijkt omhoog naar de stoïcijnse pelikaan en realiseert zich dat hij is vertrokken op een reis die gemakkelijk tot zijn eigen ondergang zou kunnen leiden.

De Dwaas staat voor een nieuw begin. Naïef begint hij aan een gewaagd nieuw avontuur. Je bent misschien vervuld van onbeperkt optimisme, een gevoel in je hart dat je niet kunt falen. Dit kan misplaatst blijken te zijn, en na verloop van tijd zul je misschien merken dat je idealisme wordt getemperd door pijnlijke ervaringen. Ga dus voorzichtig te werk: beslis of het de moeite waard is om dit risico te nemen om jezelf kwetsbaar op te stellen in een onbekende omgeving. Als het antwoord ja is, wees dan niet bang: alleen degenen die ervoor kiezen om te reizen zullen ooit nieuwe horizonten ontdekken.

tarot prisma visions de dwaas tarotkaart
Die Wolf is lastig te zien, maar je ziet iets wat een kop van een wolf zou kunnen zijn in het water, rechts van de paal.

Mijn beelden en ideeën over deze Dwaas

Op De Prisma Visions Tarot ben ik niet zeker wie de dwaas is. Het bevreemd mij ook dat het nacht is op de kaart. De Pelikaan zit ‘s nachts op een paal, in de oceaan om te vissen?

Dan ziet hij een doorweekte wolf. Uiteraard want de wolf ligt in de oceaan. Wat die wolf daar doet is onduidelijk. Volgens de beschrijving is hij in het water gesprongen op zoek naar een gemakkelijk te vangen maaltijd.

Ik heb het maar even opgezocht en wolven blijken heel goed te kunnen zwemmen, vullen vaak hun dieet aan met vis en jagen op vis terwijl ze zwemmen.

Je zou kunnen zeggen dat beide dieren op zoek zijn naar voedsel in een voor hen natuurlijke omgeving. Dit is niet vreemd en ook niet dwaas.

Misschien zijn deze wolf en pelikaan dikke vrienden en zijn ze samen, in het holst van de nacht, op stap en op zoek naar avontuur.

Interpretatie van deze Tarotkaart De Dwaas

Een interpretatie vind ik lastig te geven. Ik zou een tijdje met het Prisma Visions Tarot deck moeten werken, om een gevoel te krijgen voor deze kaart. De gegeven betekenis dat deze tarotkaart duidt op een gewaagd nieuw begin of avontuur met advies om vooral voorzichtig te zijn en goed na te denken of je dit wilt. Als je dan besloten hebt, dat je het risico wilt nemen, dan is het antwoord: “Ja, ga ervoor.”

Beetje vaag toch?

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00