De Duivel uit de Prisma Visions Tarot

De Tarot Duivel onder ogen durven zien

Uit het boek

Een slang kronkelt op de bosbodem, glimmende ogen wenken je verder. Tegen beter weten in, volg je door het dichte struikgewas, zo verliefd op de slang dat je niet merkt dat het pad dat hij je naar beneden leidt een doodlopende weg is. De slang boeit je en al snel zul je onherstelbaar verdwaald raken in het sombere en stille bos.

Er zijn veel redenen om in valse werkelijkheden te blijven hangen. Vaker wel dan niet, is het uit puur gemakzucht: het leven is niet geweldig, maar het is comfortabel. Het handhaven van de status quo is gemakkelijker dan het aangaan van diepgewortelde problemen die stilletjes je gezond verstand aantasten. De Duivel is in feite een tegenhanger van tarotkaart Matigheid – er is iets uit balans, maar je mist de moed of scherpte om het aan te pakken. De blik van de slang breken betekent erkennen waar je werkelijk staat, en dat kan ongemakkelijk zijn. Vraag jezelf af of het de moeite waard is om in een verwrongen droomwereld te leven om een harde waarheid te vermijden.

tarotkaart de duivel uit de prisma visions tarot

Mijn beelden bij De Duivel uit de Prisma Visions Tarot

Het is beslist een schimmig en donker bos, maar niet angstaanjagend. De kleuren zijn herfstachtig met veel rood, wat past bij de kleur van het vuur in de hel; het domein van De Duivel. Op de bosbodem zie ik inderdaad een slang kronkelen richting de kijker.

Op de afbeelding ziet de slang er niet eng uit, maar ik weet dat als ik die in het bos zou tegenkomen, ik me wel een beetje zorgen zou maken. Is het een giftige slang of niet? In die zin vind ik afbeelding en beschrijving niet overeenkomen. Een slang in het bos is iets om voor op te passen. Was het nu een schattig eekhoorntje geweest, dan zou ik die zo achterna lopen. De beschrijving vind ik uitstekend voor Tarotkaart De Duivel en die is met name gericht op de situatie na de verleiding.


Meer informatie over de Prisma Visions Tarotkaarten kun je vinden in de categorie Prisma Visions Tarot.

Wellicht ook interessant voor jou

Tarotlegpatroon De Duivel om te onderzoeken waar je aan vastzit.

Betekenissen Tarotkaart De Duivel uit de Rider Waite Tarot

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00