Tarotkaart Keizerin uit de Prisma Visions Tarot

III De Keizerin – Is het essentieel voor je bestaan?

Uit het boek

Een vrouw stijgt op boven een veld, met gespreide armen, die de rauwe energie van de natuurlijke wereld ontvangt en weerkaatst. Haar zintuigen halen haar in, en ze is niets anders dan de bonzende wind en het ritselende gefluister van de tarwe. Ze is Gaia, Moeder Aarde, Koningin van vruchtbaarheid en vrouwelijkheid. Gekroond door sterren doordringt ze de overvloed van leven en schepping.

De keizerin is een subtiele heerser. We zitten zo vaak gevangen in de grijze trivialiteiten van ons bestaan, dat we hun inherente onechtheid vergeten. De trivialiteiten die we om onszelf heen opbouwen – onze banen, onze status, onze rijkdom: niets daarvan is echt essentieel voor ons bestaan. Het enige wat we nodig hebben om te overleven is de overvloed die Moeder Natuur ons al heeft gegeven. Maak er weer verbinding mee. Verdiep je erin. Geniet van het meest elementaire plezier; dat je leeft.

tarotkaart de keizerin van de prisma visions tarot

Mijn beelden bij de Prisma Visions Tarotkaart De Keizerin

Deze Keizerin draagt een vlot jurkje gemaakt van bladeren. Je zou kunnen denken dat ze boven het graag zweeft of er tussendoor loopt. Haar gezicht is omhoog gericht en haar armen zijn open, verwelkomend en omarmend.

Dit is de eerste Grote Arcana tarotkaart uit de Prisma Visions Tarot, waarbij ik een prettig gevoel heb. Deze Keizerin geeft voor mij aan dat je druk maken totaal nutteloos is, dood gaan we toch en waarom dan al die nadruk op prestatie, geld verdienen en meer van dat soort zaken? Meer genieten van al het mooie dat er is. Mijn beeld van deze Keizerin sluit dus helemaal aan bij de beschrijving uit het boek. Vier dat je leeft!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00