21 juni 2020 Tarotlegpatroon

21 juni 2020 is een belangrijke datum. Dit is midzomer met daarbij een zonsverduistering.

Voor de zomerzonnewende hebben we twee optimistische zonnewende tarotlegpatronen die je voor jezelf kunt leggen.

Zonnewende zonsverduistering hoe bijzonder is dat?

Tegelijkertijd met de zomerzonnewende hebben we een zonsverduistering. Dat dit voorkomt tegelijkertijd met een zonnewende (zomer of winter) komt niet vaak voor. Behalve nu dan, in deze tijd waarin we leven, hebben we er één iedere 19 jaar. Er was er één in 1982, 2001 en nu dus in 2020. Dan weer in 2039 en in 2058 en dan een hele tijd niks en is er weer zo’n zonnewende zonsverduistering op 22 december 2242. Bron: Forbes.com

Betekenis van deze zonnewende zonsverduistering

Ik heb op het geheel van de zonnewende zonsverduistering van 21 juni 2020 een tarotkaart getrokken voor de betekenis ervan en ik trok de Koningin van Pentakels uit de Dugan Tarot.

Belangrijk feit is dat een zonsverduistering alleen kan bij nieuwe maan. Een nieuwe maan duidt op een nieuwe fase. Voor mijn gevoel zitten we wereldwijd in een nieuwe fase.

Dugan witches tarot pentakels koningin
Pentakels Koningin

De Koningin van Pentakels sluit mooi aan bij de nieuwe maan van 21 juni 2020, die in het teken van Kreeft staat. Het teken Kreeft heeft o.a. te maken met huiselijkheid en met je innerlijk, met je gevoelswereld. Ik heb de Koningin van Pentakels vertaald als zorgzaamheid. Zorgzaam voor je innerlijke en uiterlijke huis en voor de mensen om je heen. Breng je huis op orde in zo breed mogelijke zin, binnen je invloedssfeer en maak die invloedssfeer groter als het kan.

Tarotleggingen voor 21 juni 2020

Voor mij is 21 juni 2020 even een pas op de plaats om te kijken waar ik vandaan kom, waar ik sta en waar ik naartoe wil. Je kunt dat bekijken met een Keltisch Kruis bijvoorbeeld, of met een eenvoudige 3-kaarten tarotlegging. Je kunt eerste een tarotkaart trekken voor het overkoepelende thema; de betekenis van deze combinatie van zonnewende, nieuwe maan en zonsverduistering voor jou persoonlijk.

Daarna kun je drie kaarten trekken voor verleden, heden, toekomst, die ik voor deze legging benoemd heb als: waar kom ik vandaan, waar sta ik en waar wil ik naartoe. En dat komt op hetzelfde neer als verleden, heden toekomst, maar klinkt voor mij specifieker.

Persoonlijk heb ik ervoor gekozen om de thema-kaart weer terug in het spel te stoppen, zodat ik die eventueel nog een keer kan trekken. Daarom heb ik die positie genummerd met 0.

Voorbeeld Tarotlegging

Mijn tarotlegging ziet er zo uit. Ik ben er zeer tevreden over.

Op het thema ligt de Koningin van Pentakels. Ik zeur de hele tijd over zorgzaamheid. En dat vertaal ik naar minder consumeren, ecologische voetafdruk verminderen, maar ook naar de manier waarop ik groenten en fruit snij. Ik doe dat met zorg, en ik ben ervan overtuigd (misschien totaal onterecht) dat het eten daardoor lekkerder smaakt. Ik probeer ook meer attent te zijn. Kleine dingen, maar die tikken allemaal aan.

De Pentakels Aas duidt voor mij op mijn persoonlijke ontwikkeling. De Magiër is het gevoel dat ik onlangs had, dat ik me nog teveel dingen laat overkomen en te weinig doe met de kennis die ik heb. Kelken Tien biedt een mooi en idyllisch plaatje, dat helemaal aansluit bij mijn streven. Maar ik zie Kelken Tien ook als aanwijzing om wat minder te streven en wat meer te rusten in ‘zijn’.

Voor op je prikbord of in je tarot journal

Ik zie deze legging als een soort van leidraad voor de komende 19 jaar. Ik print hem uit en hang hem op mijn prikbord. Dat doe ik bijvoorbeeld ook met mijn jaarkaart en andere belangrijke leggingen die ik niet wil vergeten. Je kunt ze natuurlijk ook plakken in je tarot journal.

Is dit naar Tarot leven?

Tarot geeft mij inzichten; inzichten waar ik wat mee kan, die mijn leven verbeteren en ik geloof dat het handig en verstandig is om goede inzichten te implementeren. Als ik naar coach ga en ik krijg goede inzichten en adviezen, en ik doe daar niets mee, dan zou dat toch een beetje dom zijn? Met tarotadvies is dat volgens mij niet anders. Maar ‘t is wel belangrijk om voor jezelf te bepalen of het bruikbaar advies is. Daarom vind ik dat zelf tarotkaarten kunnen lezen het beste is. En zeker in roerige tijden, is tarot een bijzonder handig hulpmiddel.

Misschien ook interessant om te lezen:

Mag dat wel, tarotkaarten lezen voor jezelf?

Tarot: “Als je er maar niet naar gaat leven”

Daarom Tarot Lezen voor Jezelf

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00