Prisma Visions Tarot – De Geliefden

Tarotkaart De Geliefden – blijf jezelf in verbinding

Na de structuur en procedure van de Keizer en de Hiërofant, verbeelden de minnaars een vreugdevolle dans die zich verheft in zelfexpressie. Geen enkel geloofssysteem is perfect, en nadat je de plichtsgetrouwe student bent geworden, is het niet jouw recht en voorrecht om de waarheid van je overtuigingen in twijfel te trekken. Gooi weg wat een nauwkeurig onderzoek niet doorstaat.

De Geliefden stellen een krachtig moment voor om een nieuwe relatie te beginnen. Doorbreek barrières. Laat mensen je leren kennen, de echte jij, en verwelkom hun energie in je leven. Geniet van seksualiteit en verbinding. Laat je door één persoon beïnvloeden. Dit is een kaart die individualisme viert. Geniet van integratie zonder je eigen mooie glans te dimmen.

tarotkaart De Geliefden uit de Prisma Visions Tarot

Mijn Beelden bij de Prisma Visions Tarotkaart De Geliefden

Wat kan ik zeggen? Supermooie kaart. Het lijkt mij een gemaskerd bal, waar iedereen een vogelmasker draagt met grote snavel. Het enige vogelmasker, dat ik ken, heeft een nogal lugubere betekenis. In de middeleeuwen, in de tijd van de pest, droegen artsen een soort cape van veren en een vogelmasker om de pest af te weren. Dit zou werken omdat de pest werd overgebracht door vogels en het pak zou vogels afschrikken. Of het zou werken omdat vogels juist geen last hadden van de pest. De echte reden waarom dit pak werkte, is dat de vlooien tussen de veren van het pak gingen zitten en niet op de huid van de dokter. Nou ja, die betekenis lijkt me niet van toepassing.

Het gezegde ‘Birds of a feather, flock together’, lijkt me meer van toepassing. Gelijkgestemden zoeken elkaar op. Maar ook als je min of meer overal hetzelfde overdenkt, is het van belang jezelf te zijn in de relatie.

De zin uit het boek om je bij de Keizer en Hogepriester aangeleerde overtuigingen te onderzoeken op waarheidsgehalte en nut. Bij de Geliefden mag je namelijk de overtuigingen die je niet dienen, afschaffen. Dit sluit mooi aan bij de standaard betekenis van ‘keuzes maken’ bij de Geliefden. Eerst leer je en nadat je van alles hebt geleerd, wordt je geacht zelf instaat te zijn om de voor jou juiste keuzes te maken. Hieronder valt ook het onderzoeken van je overtuigingen. Houd ze tegen het licht en schrap waar je niets aan hebt en behoud wat je dient. Het niet onderzoeken van je overtuigingen en je dus mee te laten voeren op de overtuigingen van anderen, is ook een keuze.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00