Omgekeerde Haindl Tarotkaarten

Tips voor het gebruik van Haindl Tarotkaarten Omgekeerd

tarotkaart staven dochter haindl tarot omgekeerdZoals ik reeds heb aangegeven in de inleiding, is de Haindl Tarot niet echt geschikt om te werken met omgekeerde tarotkaarten, omdat je aan de achterkant kunt zien wanneer een kaart omgekeerd ligt. Dit is met name een probleem wanneer je gewend bent om de tarotkaarten uit een waaier te trekken. Wanneer je de methode gebruikt waarbij je de benodigde kaarten gewoon één voor één van de stapel pakt, dan speelt dit probleem niet. Het probleem met ‘van de stapel pakken’ is echter dat je heel goed moet schudden. En veel mensen trekken gewoon liever de tarotkaarten één voor één uit een waaier. Persoonlijk heb ik ook meer vertrouwen in de waaier dan in de stapel.

Hoe dan ga je om met omgekeerde kaarten wanneer je niet de stapelmethode wilt hanteren? Er zijn hiervoor een aantal manieren:

Methode 1

Een methode is om alle kaarten rechtop te leggen. De stapel goed te schudden, uit te waaieren en de benodigde kaarten uit de waaier te trekken. Je legt de kaarten uit volgens het gewenste legpatroon. Je noteert welke kaarten zijn getrokken en in welke volgorde. Dan pak je de getrokken kaarten weer op en je wast ze op tafel en maakt er weer een stapeltje van. Je gaat nu kijken welke kaarten omgekeerd liggen. Je weet nu welke kaarten omgekeerd in het legpatroon moeten liggen.

Methode 2

De meest gebruikte methode is om geen onderscheid te maken tussen de betekenissen ‘rechtop’ en ‘keerzijde’ maar alle betekenissen van een kaart te zien als ‘één pot van betekenissen’. En vervolgens, gebaseerd op je gevoel, de omringende kaarten en de vraag intuïtief (en gebaseerd op ervaring) te kiezen voor die betekenissen die het beste passen bij de vraag en de andere kaarten om tot een ‘sluitend’ antwoord te komen.

Meestal, wanneer ik een legging ga interpreteren, laat ik verschillende betekenissen de revue passeren om te kijken wat het beste past. Daarnaast is een tarotconsult meestal een gesprek tussen degene die de kaarten duidt en degene (de vraagsteller) waarvoor de kaarten worden gelegd om de situatie van en voor de vraagsteller helder te krijgen. Je kunt als duider daarom best aangeven dat een kaart verschillende betekenissen heeft om samen met de vraagsteller te kijken wat het beste past in de situatie of welke betekenis inderdaad een aandachtspunt zou kunnen zijn. Het is ook niet zo dat er maar één betekenis de juiste is. Een tarotlegging geeft vaak antwoord op meerdere niveaus en krijg je een soort van én-én-én antwoord.

Methode 3

Een laatste methode is om de kaarten gewoon met je ogen dicht te trekken. Dit werkt wel, maar voelt vaak niet fijn.

Geen zorgen. Oefening baart kunst!

Maak je nu niet te druk om al die betekenissen van de kaarten en dat het allemaal heel ingewikkeld lijkt en ga vooral niet denken dat het voor jou te moeilijk is, je zult merken dat het kiezen van de juiste betekenis(sen), uiteindelijk best meevalt. En wat heel belangrijk is voor het leren duiden van Tarot, of het nu de Haindl, de Rider-Waite of welke Tarot dan ook betreft, is ervaring! En die krijg je alleen maar door heel vaak je tarotkaarten te gebruiken. Schrijf de vragen, de getrokken kaarten en je interpretaties op, en bekijk je tarotlegging na verloop van tijd weer om te zien hoe een situatie zich heeft ontwikkeld, zodat je of bevestiging krijgt dat je interpretatie juist was, of kunt gaan onderzoeken waarom je interpretatie niet juist was.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00