Staven 7 – Moed

Globale betekenissen: Moed en durf – mogelijk ook de moed om terug te trekken. Het gebruik van je kracht om te transformeren.

Keerzijde: De moed verliezen. Aarzeling. Zoek een alternatief, een mogelijke verzoening.

haindl tarotkaart staven 7Op de Haindl tarotkaarten Staven Zeven zien we een rotsachtige kust met daarachter de zee. Het geheel doet onherbergzaam en spookachtig aan. De hoge, iets overhangende rots op de rechterkant van deze tarotkaart heeft een onechte, wolkachtige kwaliteit en daardoor lijkt hij onvast. Er is moed voor nodig om deze kuststrook over te steken.

Die overhangende rots lijkt ook wel een beeetje op een Leeuw. Wat het beeld om moedig te zijn versterkt.

osho zen tarotkaart conditioneringIk moet hierbij ook altijd denken aan de Osho Zen Tarotkaart nr 15 Conditionering (links) die erover gaat dat we allemaal als leeuwen geboren zijn, maar dat de maatschappij ons wil doen geloven dat we schapen zijn. Er is moed voor nodig om uitdrukking te geven aan je leeuwen-natuur, aan je ware zelf.

De zee op de Haindl Staven Zeven ziet er kalm uit, maar er kunnen rotsen onder het oppervlak verborgen liggen, wat navigeren langs de kust moeilijk en gevaarlijk kan maken.

Het hexagram op Staven Zeven is hexagram 40, Siè/De Bevrijding.

Het oordeel bij dit hexagram luidt: “De Bevrijding. Als men niets meer heeft, waar men heen kan gaan, is terugkomen heilzaam. Als er nog iets is, waar men heen moet gaan, dan is snelheid heilzaam.”

Staven Zeven duidt op de moed om door te gaan als de situatie dit verlangt, om dingen door te zetten of af te maken. Het kan zijn dat je op deze metaforische kuststrook stuit en meent hier niet overheen te kunnen en dat omkeren het beste is. Er is moed voor nodig om toch door te gaan. Evenzogoed is er moed voor nodig om een ingeslagen weg te verlaten en een andere weg te kiezen. Welke van de twee mogelijkheden hier wordt aangeduid weet de vraagsteller zelf wel, en zo niet, dan geven de andere kaarten in het legpatroon wel het ‘bevrijdende’ antwoord.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00