Haindl Tarot Staven in de Praktijk

Praktijk – Algemeen

Nu je de Staven tarotkaarten hebt bestudeerd is het tijd voor ‘het echte werk’: het voorleggen van vragen aan de Haindl Tarot. Hiervoor ga je eerst de tarotkaarten schudden.

Tarotkaarten Trekken

Het is niet nodig allerlei rituele handelingen te verrichten voordat je de kaarten in een bepaald tarotlegpatroon gaat uitleggen. Wel is het zinvol om altijd dezelfde werkwijze aan te houden. De reden hiervoor is, dat dit voor jezelf een gevoel geeft dat je het ‘goed’ hebt gedaan. Waaier ik de tarotkaarten normaal gesproken voor mij op tafel uit en trek er dan willekeurig het benodigde aantal tarotkaarten uit, dan weet ik dat de kaarten ‘goed’ liggen, ook al ben ik misschien niet blij met de tarotboodschap. Wanneer ik verschillende werkwijzen hanteer, danwil ik nog weleens denken dat de tarotkaarten ‘verkeerd’ liggen en dat het antwoord niet klopt.

Er zijn twee manieren om de tarotkaarten te selecteren die je nodig hebt voor een gekozen tarotlegpatroon: De Waaier en de Stapel.

Tarotkaarten trekken uit de waaier

haindl tarotkaarten waaierEen veel gebruikte methode is de kaarten te schudden en ze daarna in een halve cirkel uit te waaieren op tafel.

Vervolgens trek je uit die waaier de hoeveelheid tarotkaarten die je nodig hebt om het gekozen legpatroon te kunnen maken. De benodigde kaarten voor het legpatroon trek je gewoon intuïtief. De ervaring zal leren dat het inderdaad de ‘juiste’ tarotkaarten zijn.

Het uitwaaieren van de kaarten is een kwestie van oefening. Ik leg de stapel kaarten bij mijn linkerhand en met mijn rechterhand veeg ik ze als het ware in een halve cirkel voor mij uit.

Tarotkaarten van de stapel nemen

Een andere methode is om de tarotkaarten goed te schudden en vervolgens te couperen in drie stapeltjes. Je kunt dit doen met je linkerhand, maar dat hoeft niet. Die stapeltjes kun je naar links uitleggen, maar ook dat hoeft niet. Laten we er nu vanuit gaan dat je ze wel naar links uitlegt. Het weer opstapelen van de kaarten gaat dan van rechts naar links. Daarna pak je eenvoudig het benodigde aantal tarotkaarten van bovenaf. Je kunt in het begin met beide methoden experimenteren om uit te vinden welke methode jij het prettigst vindt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00