Opbouw van de Haindl Tarot

Hoe de Haindl Tarot is opgebouwd

Een tarotspel bestaat uit achtenzeventig kaarten en valt uiteen in twee delen, die de Grote Arcana en Kleine Arcana worden genoemd. Arcana is het meervoud van het Latijnse woord Arcanum, dat ‘geheim’ betekent.

De kaarten van de Grote Arcana worden meestal gezien als archetypen of als belangrijke richtingaanwijzers op ons levenspad. Deze kaarten belichamen universele levensprincipes. Er zijn tweeëntwintig Grote Arcana-kaarten die, in Romeinse cijfers, genummerd zijn van nul tot eenentwintig.

De kaarten van de Kleine Arcana vertegenwoordigen handelingen en houdingen de we veelal zelf in de hand hebben. De Kleine Arcana bestaat uit vier series of kleuren van ieder veertien kaarten. Deze opbouw lijkt op die van het gewone kaartspel waarmee we klaverjassen e.d. Binnen iedere serie vinden we tien genummerde kaarten van Aas tot en met Tien en vier zogenaamde Hofkaarten.

De vier kleuren of series van de Kleine Arcana zijn Staven, Kelken, Stenen en Zwaarden.

In de meeste tarotspellen worden Pentakels (soms ook Schijven of Munten genoemd), Zwaarden, Staven en Kelken gebruikt om deze series aan te duiden. In de Haindl Tarot zijn Pentakels vervangen door Stenen.

Haindl heeft van Aleister Crowley het idee overgenomen om iedere kaart van de Kleine Arcana een naam te geven die de basisbetekenis van die kaart weergeeft. Je kunt die naam gebruiken als sleutelwoord om de betekenissen van de kaart te onthouden.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00