Astrologische Tarot/Geomantie legging voor een vooruitblik op het komende jaar

Een Samhain tarotlegging voor een vooruitblik op het komende jaar

De Tarot Koningin van Staven legt ieder jaar rond Halloween een gecombineerde astrologische tarotlegging en astrologische geomantielegging voor een vooruitblik op het komend jaar. Om te laten zien hoe leuk dit is, heb ik voor een vriendin van een vriendin, we noemen haar Janneke, ook zo’n legging gedaan.Vanwege het Samhain/Halloween tijdstip hebben we de Halloween Tarot gebruikt.

Janneke’s moeder is Duitse en hoewel Janneke hier geboren en getogen is, spreekt ze perfect Duits. Familie van moeders kant woont allemaal in of om Dresden en dat is niet naast de deur. Ze wil eigenlijk heel graag die kant op, maar is bang dat ze het idealiseert en geen baan zal kunnen vinden of dat het toch allemaal tegenvalt. Ze hoopt dat deze astrologische tarot/geomantie legging haar inzichten kan geven en vooral hoe het komend jaar voor haar zal uitpakken, want de afgelopen jaren waren door ziekte en werkloosheid geen plezierige tijd. Ze is begin dertig, alleenstaand en heeft een dochter van 6. Er is geen contact met de vader, dus in dat opzicht is het niet dat ze door een verhuizen haar dochter, haar vader ontneemt.

Hieronder het beeld van de getrokken kaarten en de berekende geomantische figuren:

afb Halloween Tarot en Geomantie

Bij een geomantische legging is het gebruikelijk om eerst naar de Rechter te kijken. De Rechter spreekt het eindoordeel uit. Hier is de rechter de figuur Fortuna Minor. Deze rechter is door optelling verkregen uit de 2 getuigen Acquisitio en Carcer. Deze getuigen zeggen iets over de situatie en wordt door de rechter meegewogen in zijn eindoordeel.

Fortuna Minor als rechter zegt dat je krijgt wat je wenst, maar het zal allemaal niet snel gaan en je kunt ook maar beter weinig hulp verwachten van vrienden, want Fortuna Minor duidt niet bepaalt op behulpzame vrienden.

Acquisitio duit op het maken van winst, bezittingen vergaren en winst uit handel of verricht werk. Dit heeft te maken met één aspect van haar vraag, namelijk of ze in staat zal zijn werk te vinden.

Carcer is de andere getuigen. Carcer betekent gevangenis en duidt op beperkingen, op het gevoel geen kant op te kunnen. Maar Carcer duidt ook op geduldig doorgaan om alle obstakels te overwinnen. Dit sluit weer aan bij Fortuna Minor. De toekomst ziet er rooskleurig uit, maar je moet én aan jezelf werken en doorbuffelen om die voorgespiegelde, mooie resultaten te kunnen behalen. Fortuna Minor duidt er ook op dat het steeds beter wordt. Je werkt aan je toekomst, je krijgt meer ervaring, meer inzicht en je werkt aan jezelf om nog meer vaardigheden op te doen en op die manier wordt je toekomst gewoon steeds beter.

tarotkaart pompoenen 4 nu is het tijd om te zaaien staat centraalNu dat we bij de geomantische uitkomst zijn begonnen, kijken we gelijk even naar de tarotkaart die in het midden ligt en als het ware de hele horoscooplegging samentrekt of samenvat. Hier hebben we de Vier van Pompoenen. Deze kaart heeft verwantschap met de Vier van Pentakels uit de Rider Waite Tarot, maar heeft toch een beduidend andere betekenis. Op de Vier van Pompoenen zien we iemand die nu aan het zaaien is om later te kunnen oogsten. De kaart betekent dat met hard werken, je er wel komt en dat het nu de tijd is om te zaaien. Het is van belang bij jezelf te blijven, jezelf trouw te blijven.

Dus in feite bevestigt de Tarotuitkomst de Geomantische uitkomst. Het gaat niet vanzelf, het is hard werken, maar het gaat wel lukken en dan, langzaam maar zeker, zul je de vooruitgang krijgen die je verlangt en waar je voor wilt werken.

We gaan nu kijken naar de verschillende huizen om te kijken hoe het daarmee gesteld is, het komende jaar.

Eerste huis, Impen Twee, Albus

tarotkaart imps 2 staven 2 houdt op met kibbelenIn het eerste huis, het huis van het zelf en hoe Janneke overkomt naar buiten toe, ligt de Twee van Impen en de geomantische figuur Albus. Impen Twee (lijkt op RW Staven 2) duidt erop dat ze wel weet wat ze wil, maar niet goed weet hoe ze haar doelen kan bereiken en dat straalt ze uit. Ze weet niet wat de juiste acties zijn, hoe ze het aan moet pakken om haar plannen te realiseren. De toelichting bij Twee van Impen adviseert om gekibbel te beperken en dit kan duiden op de tweestrijd in haar hoofd.

Albus duidt op wijsheid, de zaak goed overdenken en plannen en dan op gestage vooruitgang. Hier hebben we weer die langzame vooruitgang. Werk een stappenplan uit samen met een vriendin of coach, benader autoriteiten, kijk op internet hoe zo’n landverhuizing werkt, praat met mensen op een forum die hetzelfde hebben gedaan, zodat je weet waar je aan moet denken.

Tweede Huis, Impen Acht, Populus

tarotkaart imps 8 staven 8 dalen en rusten maar ook opschieten en niet dralenIn het Tweede huis ligt de Acht van Impen samen met Populus. Het tweede huis duidt op je bezit en dat wat je hebt (talenten bijvoorbeeld) om je bezit te vermeerderen.

De Acht van Impen (Staven) duidt op een voorwaartse beweging en snelheid. Populus duidt op ‘het volk’, op de grote massa. Wellicht is er nu wel werk te vinden, bijvoorbeeld in een winkel. Populus kan ook duiden op handelen, maar omdat ze geen handel kan inkopen omdat ze daar de financiële ruimte niet voor heeft, denk ik eerder aan een winkel. Nu is dat ook geen vetpot, maar wel beter dan leven van een uitkering.

Derde Huis, Impen Vier , Fortuna Major

tarotkaart staven 4 feesten op halloweenIn het derde huis ligt de Vier van Impen en Fortuna Major. De vier van Impen (Staven 4) is een kaart die erop duidt dat de oogst binnen is, en nu is het tijd om te feesten. Nu is er nog geen oogst, dus ik denk dat de kaart duidt op het maken van een plan, zoals omschreven bij het eerste huis, zodat ze precies weet welke stappen ze moet zetten om haar doel te bereiken. Fortuna Major betekent groot geluk en duidt erop dat alles voorspoedig zal verlopen.

Vierde Huis, PompoenenVijf, Rubeus

tarotkaart pumpkins 5 je hebt je snoep laten vallen maar om de hoek kun je nog veel meer krijgenIn het vierde huis ligt de Vijf van Pompoenen en Rubeus. Allebei niet fijn. De Vijf van Pompoenen duidt op armoede en ellende en Rubeus op opbranden en dat dingen door heethoofdigheid, jaloezie en dergelijke niet goed gaan. Nu heeft de Vijf van Pompoenen als bemoedigende betekenis dat de angst niet de werkelijkheid is en dat er ‘om de hoek’ kansen op je wachten. Ook Rubeus is niet altijd negatief. Rubeus kan duiden op het enthousiasme dat ze wellicht gaat voelen, de vuurkracht en energie, die ze krijgt, wanneer ze eenmaal een goed plan heeft. Het vierde huis heeft met de wortels te maken. En je kunt jezelf door je angsten en negatieve energie in een negatieve spiraal brengen, of door vasthouden aan je positieve beelden en positieve energie in een opwaartse spiraal. Het ligt hier allebei en allebei is mogelijk. Dat is dus iets dat ze in de gaten moet houden en in feite zelf in de hand heeft.

Vijfde Huis, Matigheid en Populus

tarotkaart matigheid de juiste verhoudingen mengenIn het vijfde huis, het huis van sport en spel en vrije tijd, ligt Matigheid en weer Populus. Ze houdt van uitgaan en van shoppen en Matigheid is een duidelijke aanwijzing om dit alles met mate te doen. De heks op matigheid maakt een brouwsel maar weet dat ze voor het juiste brouwsel de juiste ingrediënten in de juiste hoeveelheden moet mengen. Populus duidt op ‘de marktplaats’ en in dit geval letter op ‘marktplaats.nl’. Zet alles wat je niet nodig hebt, al die overbodige zaken die je toch niet mee kunt nemen, op marktplaats en verkoop ze nu. Het is mogelijk dat er dan ook meer te handelen valt, dat ze ideeën krijgt voor nog meer handel, door toch een aantal zaken in te kopen en die via marktplaats te verkopen. Ik kom niet zelf op dit idee,Dit is geen suggestie van mij die ik uit een hoge hoed tover. Janneke speelt zelf al heel lang met dat idee. En het sluit ook aan op het tweede huis, op wat ze in huis heeft om haar bezit (inkomsten) te vermeerderen.

Zesde Huis, Zegewagen, Tristitia

de zegewagen tarotkaart halloween tarot gebruik ook je gevoelIn het zesde huis het huis van de carrière ligt de Zegewagen samen met Tristitia. De Zegewagen is een mooie kaart, maar in de Halloween Tarot minder mooi dan in de RW Tarot. De Halloween Zegewagen duidt erop dat het verstand de overhand heeft, en het is van belang om ook te luisteren naar je gevoel. Tristitia betekent verdriet en heeft gevoel te over, maar niet van de prettig soort.

Tristitia kan hier duiden op de vervelende manier dat ze haar baan is kwijtgeraakt en dat het maar niet lukt om een nieuwe baan te vinden. De lange periode van ziekte en haar leeftijd werken tegen haar. Ook nemen werkgevers liever geen alleenstaande moeders aan omdat ze bang zijn dat die zich om de haverklap ziek melden wanneer hun kind ziek is. Tristitia duidt ook op snel bij de pakken neerzitten als iets niet direct wil lukken. Ik denk dus dat we hier een aanwijzing hebben dat het best kan lukken om werk te vinden, maar ze zal haar gevoel moeten ombuigen, moeten voelen dat het gaat lukken, in plaats van de hele tijd het tegenovergestelde voelen.

En dat verstand, dat zegt dat het niet gaat lukken, en dat ook nog eens kan onderbouwen met cijfers, werkt ook niet echt mee. Er zijn alleenstaande vrouwen van haar leeftijd met een baan. ‘Maar die zijn er niet zo’n tijd uit geweest als ik!” onderbreekt zij mij. Waarop ik zeg, dat dit al weer zo’n aanwijzing is dat ze overtuigd is van het gelijk van dat verhaal dat haar gedachten haar voorschotelen, en die het niet toestaat om de situatie ruimer te bekijken. Daar moet ze mee ophouden. Dat sluit ook aan bij het ophouden met dat gekibbel in haar hoofd (Impen 2, eerste huis).

Als je per se gelijk wilt hebben, dan kun je dat krijgen, en zal het universum je dat ook leveren, en dan kun je zeggen ‘zie je nou wel!’ Maar is dat wat je wilt? Je kunt ook het tegenovergestelde visualiseren. Namelijk dat je een gouden kans hebt gekregen, een leuke baan, en nu lekker aan het werk bent. Werken is sowieso uitstekend voor Tristitia. Het doet mij altijd denken aan mijn moeder en oma die altijd riepen dat ledigheid des duivels oor kussen is. En dat is eigenlijk waar. Als je een boel te doen hebt, heb je geen tijd voor nutteloos gepieker en gepieker heeft zelden zin!

Zevende Huis, Koning van Impen, Amissio

tarotkaart koning van impen staven entrepreneur bij uitstekOp het huis zevende huis, het huis van de binnenkant van het zelf, dat wat ze niet laat zien aan de buitenwereld, en tevens het huis van allerlei partnerschappen en contracten, ligt de Koning van Impen samen met Amissio. De Koning van Impen is een enthousiaste entrepreneur, een hardwerkende charismatische persoonlijkheid, die ook graag anderen helpt om een start te maken met een onderneming.

Dit ondernemerschap zit duidelijk veel dieper dan ik dacht, en ik vraag haar of dat klopt. Ze zegt dat het inderdaad is wat ze wil. Kinderkleding, schoenen en tassen inkopen en verkopen op Facebook en Marktplaats. Ik probeer haar te vertellen dat hier behoorlijk veel haken en ogen aan zitten en dat heel veel van die handelaars vergeten dat er zoiets is al invoerrechten, dat de verzendkosten vaak hoog zijn en dat er btw en inkomstenbelasting betaald moet worden om nog maar te zwijgen van die mensen die de verkeerde maat schoenen kopen en dan de boel weer terugsturen. Ze kijkt me boos aan en zegt: “Dat zegt dus iedereen en dan vind je het gek dat ik, zoals jij het noemt, bij de pakken neer ga zitten?” Ik kan haar geen ongelijk geven.

De geomantische figuur in het zevende huis is Amissio en Amissio duidt op verliezen. Amissio op het gebied van relaties, kent ze maar al te goed. Er is echter ook een positieve kant aan Amissio, zeg ik haar, en dat is wanneer je een periode wilt afsluiten en iets geheel nieuws wilt opbouwen, dan is Amissio uiterst positief. Ik vind dat dit bemoedigend is voor het plan om naar Duitsland te verhuizen.

Achtste huis, Page Vleermuizen en Albus

tarotkaart page vleermuizen achterhaalt geheimenOp het Achtste huis, het huis van transformatie, ligt de Page van Vleermuizen samen met Albus. Albus hebben we ook al eerder gehad en wel in het eerste huis. Albus duidt op wijsheid en vooral de wijsheid van het overzien van het geheel, maar ook door terug te blikken naar het verleden. Wat werkt wel en wat werkt niet. Gestage vooruitgang is mogelijk met Albus. Dus als we deze ‘transformatie’ van het achtste huis niet zien als spirituele transformatie, maar transformatie in de zin van een grote verhuizing, dan sluiten het achtste en eerste huis bij elkaar aan. Haar plan kan gerealiseerd worden, maar ze zal er veel werk voor moeten verzetten, gegevens verzamelen enz.

De Page van Vleermuizen is in deze zin ook interessant. Deze kaart duidt op het doorzien van leugens, op het aan het licht brengen van geheimen. Dit kan ook duiden op het standvastig doorgaan met het plan en dat ze zichzelf niet moet toestaan om bij de pakken te gaan neerzitten en ook negatieve gedachten niet moet toelaten, maar het gewenst beeld scherp voor de geest te houden.

Negende huis, Spoken Acht en Albus

spoken acht vrienden achterlaten naar onbekend oord vertrekkenIn het negende huis, het huis van de grote contacten, grote reizen e.d. ligt de Acht van Spoken. Deze kaart duidt op vertrekken naar onbekende verten. En dat is precies wat ze wil en dus een extra aanwijzing om het gewoon te doen. Ook hier ligt Albus weer. Het is mogelijk wat ze wil en het kan haar brengen wat ze wil, maar daarvoor is het van belang om gestaag aan het plan te werken.

Tiende Huis, Impen Zeven, Caput Draconis

tarotkaart imp 7 ga behoedzaam te werkIn het tiende huis, het huis van de maatschappelijke status en de carrière ligt de Zeven van Impen. Deze kaart laat 7 impen zien die voorzichtig en behoedzaam te werk gaan. Dit sluit weer precies aan bij het voorgaande. Caput Draconis of wel de drakekop, duidt op waar je naartoe op weg bent. Caput Draconis belooft een mooie toekomst, maar je moet er wel voor werken. Inspanning is vereist. Nou ja, dat weten we ondertussen wel, zeggen we tegen elkaar. Ik benadruk dat de belofte van Caput Draconis geen loze belofte is en daarom dus heel bemoedigend is. Ze maakte zich zorgen over haar carriere en met Caput Draconis mag ze rekenen op verbetering.

Elfde Huis, Kluizenaar, Tristitia

tarotkaart halloween kluizenaar is de gekke geleerdeIn het elfde huis, het huis van vriendschappen en behulpzame vrienden heeft ze de Kluizenaar en Tristitia. Tristitia hebben we ook al gezien in het zesde huis. Ze vindt dat het met vrienden inderdaad niet zo lekker loopt. Als je geen geld hebt en geen oppas en dus niet mee uit kan, dan ben je al snel vergeten. De Kluizenaar lijkt op Albus en duidt op wijsheid en leren van het verleden. Een deel van de verminderde vriendschappen kan ook liggen aan haar eigen houding. Dat is wel zo zegt zij: “maar nu is het wel goed, want dan is het minder moeilijk om te verhuizen. Tristitia duidt misschien ook op de goede vriendschappen die ik heb en die ik wel achter laat. Dresden is niet even heen en weer rijden.”

Twaalfde huis, Pompoenen Negen, Laetitia

halloween tarotkaart pumpkins 9 je gaat een mooie halloween tegemoetOp het huis van de onpersoonlijke instellingen en de verbinding met het universum, ligt Pompoenen Negen en Laetitia. Pompoenen Negen is een mooie kaart die aangeeft dat er wel geld is of komt en dat werken aan haar zelf erg belangrijk is. Laetitia is een kaart van blijdschap en genieten.

Dus het lijkt erop dat het universum welwillend op haar neerkijkt. Mogelijk kan ze ook haar plannen bespreken met de uitkeringsinstantie want dat is ook een onpersoonlijke instelling. Ze zegt van niet, die lui vatten alles persoonlijk op. “Als ik 50 euro voor mijn verjaardag krijg, noemen ze dat inkomsten en word ik daarop gekort! En zeggen ze dat ik blij mag zijn dat ze mij geen boete geven, want dat mogen ze wettelijk gezien wel. Mijn vader had 50 euro naar mijn bankrekening overgemaakt, voor mijn verjaardag dus, en de gemeente checkt ieder half jaar mijn bankafschriften en zo kwamen ze daarachter. Belachelijk toch!“ Dus die uitkering daar wil ze zo snel mogelijk uit. Ik kan haar geen ongelijk geven. Ik wijs haar erop dat de Acht van Impen in het tweede huis duidt op het belang van snelheid om meer bezit te vergaren. Dus wellicht is het van groot belang dat ze nu solliciteert op van alles en nog wat waar ze geschikt voor is. Dan is die stap gezet en is het goed mogelijk dat ze na 4 jaar werkeloosheid, wel weer kan beginnen, al is het maar tijdelijk voor de drukke Sint en Kerstperiode, want als ze goed werkt levert, komt er vanzelf wel meer uit.

We praten ook nog even door over het handelen dat ze wil doen. En we komen tot de conclusie dat ze inderdaad zichzelf wel wat meer kan inzetten. Inzetten om gegevens te verzamelen, kennis op te doen en wanneer ze een aantal dingen verkoopt, spaart van die baan die ze hopelijk snel vindt, ze best wel klein kan beginnen. Ze heeft er ontzettend veel zin in en haar ogen gaan stralen wanneer ze erover praat. Ze gaat ook mijn suggesties opvolgen om gegevens voor een vertrek naar Duitsland te verzamelen en Dresden is nou ook weer niet zo ver weg, dus gaat ze binnenkort op familiebezoek, vooral om haar Duitse familie te polsen en te kijken wat ze allemaal moet doen en hoe ze aan woonruimte en zo kan komen.

Al met al een interessante legging, waaruit blijkt dat Tarot en Geomantie een leuke combinatie vormt en elkaar mooi aanvullen.


Tarotkaarten leren lezen is een kwestie van oefenen. Je kunt dat doen door Tarot Dagkaarten te trekken, Dankbaarheidskaarten, maar ook door bijvoorbeeld een kaart te trekken die je mening verwoordt over het artikel dat je zojuist hebt gelezen.

Trek hier je tarotkaart


Geomantie leren?

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00