Geomantie: een mooie aanvulling op Tarot

Geomantie en Tarot werken leuk samen

Geomantie is een voorspelmethode, die misschien niet zo oud is als de mensheid, maar wel al erg oud. Het voordeel van Geomantie is dat het eenvoudig te leren is. Het is net zoals Tarot een op zichzelf staand systeem, maar je kunt verschillende systemen met elkaar combineren, zoals ik hieronder laat zien.

Anneke vroeg: “Hoe gaat mijn praktijk zich ontwikkelen?”

De tarotkaarten

Ze trok De Maan, De Aas van Kelken en de Duivel:

3-kaarten-voorbeeld-legging

Dit zijn twee grote arcana kaarten en één kleine. Dit geeft aan dat de vraag voor haar van groot belang is.

De Maan in het verleden duidt op negatieve gevoelens en wisselende stemmingen. Ook haar angsten worden hier weergegeven. Anneke zegt dat dit klopt, want ze heeft wel eens het gevoel dat ze beter af is met een gewone baan. Financieel gezien.

De Aas van Kelken duidt op nieuwe gevoelens in het heden. Dit klopt ook volgens Anneke, want ze heeft nieuwe ideeën en wil die verder uitwerken en het is prettig daar de tijd voor te hebben. Dit is eigenlijk ook haar vraag, laat ze me weten.  Ze wil weten of dit goede ideeën zijn, die het waard zijn om verder uit te werken.

In de toekomst ligt de Duivel. Hier werd ze niet blij van, en ze schoot gelijk weer terug in de negatieve gevoelens van de Maan en wil nu weten of ze toch maar beter een baan kan gaan zoeken en haar praktijk opgeven.

Geomantie

Omdat ik bezig ben de cursus Geomantie op te zetten, stelde ik voor om de Duivel nader te onderzoeken met het systeem van de Geomantie waarbij we 8 keer met twee dobbelstenen hebben gegooid om 2 zogenaamde Getuigen te creëren en daaruit hebben we door optelling de Rechter verkregen.

geomantie-getuige-rechter

De Rechter is Carcer. Carcer betekent gevangenis en duidt op beperkingen. Deze figuur sluit dus exact aan bij de Duivel. De Getuigen geven meer informatie over de aard van de gevangenschap en de beperkingen. Albus duidt op wijsheid, hij komt overeen met de Kluizenaar uit de Tarot. Door terug te kijken op de afgelegde weg en de gegevens die je hebt te ordenen en samen te vatten, weet je waar je staat en kun je een inschatting maken voor de toekomst. De andere getuige is Puella. Puella is lief en aardig maar heeft weinig diepgang. Je zou ook kunnen zeggen dat Puella erop duidt dat de praktijk niet uitsteekt boven andere soortgelijke praktijken en dus verdwijnt in de massa. Wat Anneke nodig heeft is dat ze bedenkt wat haar ‘unique selling point’ is, dat wat uniek is aan haar praktijk, een punt waarop zij uitblinkt, zodat ze dat kan gebruiken om haar praktijk in de markt te zetten.

Ik vraag haar of het de nieuwe ideeën kunnen leiden tot een doorbraak. Zij denkt van wel, maar is huiverig omdat ze dat al wel vaker heeft gedacht en er zijn zoveel praktijken zoals die van haar. Carcer duidt ook op het koesteren van negatieve gevoelens. En zoals we weten creëren negatieve gevoelens meer situaties om je negatief over te voelen. Het is dus van bijzonder belang dat ze daar aandacht aan gaat besteden. Dit komt ook weer overeen met de Duivel.

Negatieve gedachten creëren negatieve situaties, positieve gedachten creëren positieve situaties.

Anneke vraagt hoe ze van die gevoelens af kan komen. Ik ken een aantal methoden die voor mij werken. Ze zou The Work van Byron Katie kunnen doen, maar ook Dynamind en de Aloha Spirit zouden kunnen helpen. Bewustwording is de eerste stap en wanneer ze negatieve gevoelens voelt, kan het goed zijn om even bij die gevoelens stil te staan en te kijken of ze zich ook anders over de situatie kan voelen.

Jezelf naar de toekomst verplaatsen

Anneke is echter nog niet blij en zit diep te zuchten. Ze heeft het gevoel dat de praktijk nooit echt van de grond zal komen en heeft totaal geen zin om weer voor een bedrijf te gaan werken. Ook al zou dat de logische, nuchtere en meest verstandige stap zijn. Ze wil het niet.

Ik stel voor dat ze zichzelf voorstelt op een moment in de toekomst waar ze die gevoelens achter zich heeft gelaten. We doen een ontspanningsoefening en dan stapt ze de toekomst in naar dat moment waar ze vrij is van die negatieve gevoelens. Ik vraag haar hoe ze zich voelt. Ze zegt zich gelukkig te voelen en vooral dankbaar. Dankbaar dat ze heeft doorgezet met haar praktijk, die nu heel goed loopt. Ik vraag haar of ze weet hoe ze daar gekomen is. Ze zegt verwonderd dat het loslaten van de wrok dat anderen wel een dik belegde boterham uit hun praktijk weten te halen, eigenlijk het belangrijkste was. Verder heeft ze heel hard gewerkt om haar nieuwe plannen vorm te geven en wat haar uniek maakt duidelijk neer te zetten. Het vinden van wat haar uniek maakt, heeft haar ook het zelfvertrouwen gegeven dat klanten bij haar waar voor hun geld krijgen en niet een tweederangs product en beter ergens anders heen hadden kunnen gaan.

Conclusie

In dit combinatieconsult voor Anneke zien we dat de Geomantie eigenlijk hetzelfde te vertellen had als de tarotkaarten (De Duivel in dit voorbeeld). Maar hierdoor kwam de boodschap wel binnen. Ook zien we in dit consult, hoe krachtig het werken met Tarot en andere inzichtgevende methoden kan zijn.

Nu, een maand later voelt Anneke zich als herboren. Lichter, vrolijker en ze is gewoon hard aan het werk. Ze heeft niet langer het gevoel dat het nutteloos is om tijd in haar praktijk te steken. Ze voelt dat het goed gaat komen met haar praktijk. Ze zegt ook dat het idee van een dik belegde boterham heel relatief is. Het was meer een soort gedachte (en geen werkelijkheid) dat anderen (nogal een absoluut begrip) het beter hadden, terwijl zij eigenlijk alles heeft wat ze nodig heeft, met het grote voordeel dat ze haar eigen baas is.

The Work

Bovenstaande is een goed voorbeeld hoe je gedachten je dwars kunnen zitten en veel stress kunnen geven terwijl het niet eens de absolute waarheid is. The Work van Byron Katie werkt fantastisch om dit soort gedachten te onderzoeken, zodat je de situatie weer kunt zien zoals die werkelijk is. Met als gevolg dat de stress als sneeuw voor de zon verdwijnt. We hebben allemaal wel eens last van dit soort gedachten. Hoe weet je wanneer een gedachte niet waar is? Byron Katie zegt dat een gedachte die je stress geeft per definitie een onware gedachte is. Je kunt ze ook herkennen aan absoluut woord gebruik, zoals ‘anderen’ in brede zin, en ook ‘nooit’ en ‘altijd’ zijn goede indicaties dat je lastig wordt gevallen door een onware gedachte.

Geomantie leren?

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00