Optimistische zonsverduistering 14 december 2020

De zonsverduistering van maandag 14 december 2020 voelt heel anders dan de zonsverduistering van 21 augustus 2017. Die van augustus 2017 voelde als iets duisters om doorheen te werken. De zonsverduistering van 14 december 2020 voelt als een nieuwe lente. Er is een gevoel van opwinding in de lucht, dat alles vanaf nu beter gaat worden, dat dromen kunnen uitkomen. Dat is fijn, vooral na het afgelopen jaar van beperkingen door o.a de Corona-crisis. Een crisis waar we nog niet uit zijn, maar dat komt wel. Astrologisch gezien wordt 2021 net als 2020 gekenmerkt door grote veranderingen, maar met meer hoop en vooruitgang.

Boogschutter,
1440-1450 Book of Hours, the Fastolf Master, Bodleian Library, Oxford

Bij deze komende zonsverduistering staat de nieuwe maan in Boogschutter. De nieuwe maan is altijd een goede tijd om iets nieuws te beginnen en dat past bij Boogschutter. Boogschutter versterkt die drang.

Boogschutter is optimistisch, nieuwsgierig, beschouwend, filosofisch, waarheid zoekend, vrijheidslievend en reislustig. Boogschutter streeft naar authenticiteit, naar het ontdekken van zijn ware zelf. Boogschutter wordt vaak in verband gebracht met Tarotkaart Matigheid, o.a. in de Haindl Tarot. Zowel de Engel als de Boogschutter streven naar hogere sferen, naar meer inzicht, naar het ontdekken van waarheid, naar groots dromen en die dromen manifesteren.

Maak gebruik van de energie om je grootste wens neer te zetten en te visualiseren voor snelle manifestatie.

Weet je niet waar je heen wilt, dan kan je wens zijn, daar duidelijkheid over te krijgen. Heb je een vaag idee? Vraag dan dat het vage beeld een helder beeld wordt. Je hoeft het niet precies te weten, maar door te vragen naar wat je wilt of wilt weten, en daar even mee te ‘zitten’ en vooral te voelen hoe fijn het zou zijn om dat inzicht te hebben, om dat beeld duidelijk voor je te kunnen zien, dan komt dat beeld vanzelf bij je op. Bijvoorbeeld in een droom, ’s ochtends bij het ontwaken, als je wandelt, mediteert, de auto of je huis aan het schoonmaken bent. Ineens weet je het.

Tarotlegpatroon voor de Zonsverduisterin 14-12-20

Voor inzicht in mijn wens en die duidelijk voor me te kunnen zien, heb ik tarotkaart Matigheid gebruikt. Dit is het tarotlegpatroon:

tarotlegging zonsverduistering 14 december 2020
Tarotlegpatroon Zonsverduistering 14 december 2020

Positie 1 symboliseert het doel. Is je doel duidelijk, dan kun je een kaart uit het spel uitzoeken die voor jou het doel symboliseert. Je kunt er ook voor kiezen een kaart te trekken uit alleen de grote arcana in plaats van uit het hele spel.

De kaarten 2 t/m 5 trek je uit het hele tarotdeck. De vraag is dan altijd, moet je de tarotkaart voor je doel weer terug stoppen in het deck of juist niet? Dat mag jezelf bedenken. Ik stop hem vaak wel terug, zodat ik hem eventueel nog een keer kan trekken.

De twee bekers duiden op verstand en gevoel: de twee delen van de boogschutter, half mens en half paard.

  • Positie 2 duidt op je gevoel in relatie tot het doel
  • Positie 3 duit op je verstand, hoe je denkt over je doel
  • Positie 4 duidt op de verbinding tussen gevoel en verstand
  • Positie 5 is de weg naar het doel of de eerstvolgende stap.

Mijn voorbeeld Zonsverduistering 14 december 2020 tarotlegging

Mijn wens is meer tarotcursus te geven en met name uit te dragen hoe Tarot kan helpen om gelukkiger te worden. Ik heb dat wel steeds in mijn achterhoofd, maar ik zie het niet echt voor me.

Dit zijn de tarotkaarten die ik trok

Voor mijn doel heb ik ervoor gekozen een kaart te trekken uit alléén de Grote Arcana. Dit was tarotkaart De Hogepriester. Deze tarotkaart sluit verrassend goed aan bij mijn wens om meer tarotcursus te geven.

Op 2, het gevoel, ligt de tarotkaart Page van Staven. Dit sluit aan bij mijn gevoel dat ik voel en denk nog meer te vertellen te hebben.

Op 3, het verstand, ligt De Zon. Ik vond dat ook supergoed aansluiten bij mijn doel om vooral meer te doen met hoe je tarot kunt inzetten om gelukkiger te worden.

Op 4, voor de verbinding tussen gevoel en verstand, ligt de Page van Pentakels. Deze duidt erop dat ik het voor me wil kunnen zien, zodat het duidelijker, grijpbaarder en reëler wordt en niet een vage wens blijft.

Op 5, de weg naar mijn doel, ligt tarotkaart Kelken Negen. Deze kaart duidt op tevredenheid, op gelukkig zijn. Dat helpt mij echter niet om een duidelijk beeld te maken. Ik dacht wel gelijk aan een opbouw van negen stappen, misschien gebaseerd op tarotkaart De Magiër t/m De Kluizenaar? Dat zou kunnen werken.

Ik heb nu al een aanknopingspunt waarmee ik een Tarot Gelukscursus vorm kan geven. Vanavond voor het slapen gaan, ga ik deze kaartlegging visualiseren en dan ga ik ervanuit dat de inzichten over het hoe en wat vanzelf wel bij me opkomen in de komende dagen.

Moet dat visualiseren vanavond? Nee, dat mag ook morgen overdag, morgenavond of een dag later. Je kunt er gerust vanuit gaan dat deze zonsverduistering zeker 3 dagen vooraf en 3 dagen erna goed voelbaar is.

Tijdstip Zonsverduistering

De volledige zonsverduistering is zichtbaar in een smalle band over Chili en Argentinië. Helaas niet bij ons. Wel is deze voelbaar. Het tijdstip van de zonsverduistering is bij ons rond 18.20 uur op 14 december 2020 en duurt ongeveer 2 minuten en 9 seconden. Zo rond 18.20 uur op maandag is beslist een goed moment om in ieder geval even je doel of je kaartlegging te visualiseren en het bereiken ervan te voelen.

Fijne zonsverduistering,

Nelly

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00