Shadowscapes Tarot – Page van Staven

Page van Staven – vrolijk en vol zelfvertrouwen

Wands-Page

De Page van Staven wordt neergezet als een dame met zelfvertrouwen met een kinderlijk plezier in het leven. Ze speelt op een viool. Eerlijk gezegd was ik zo gefocust op die stok in haar hand waarin ik een muziekinstrument probeerde te zien, dat het even duurde voordat ik die viool erachter zag.

Betekenis (vertaling uit het losse polsje)

De Page van Staven is creatief en vol passie. Ook geestig, charismatisch, en uitgesproken in haar filosofie. Ze kent haar geest en is direct en openhartig als ze een mening heeft. Ze draagt graag haar kennis uit. Zij is de vurige vonk van initiatief, inventief ook, en daagt uit om diep naar binnen te keren en daar kansen te vinden die beangstigend kunnen zijn maar ook veel potentieel hebben. Soms zijn het die acties die ons duwen naar de grenzen van onze comfort zone waar we het meeste aan hebben. Zij spoort aan om te doen en niet te blijven hangen in stil verlangen. Actie is wat belangrijk is. Kun je haar horen in je oren? Hoor je de zoete verleiding horen die zingt met de stem van de impuls?

Conclusie

De betekenis van de Shadowscapes Page van Staven is niet wezenlijk anders dan de betekenis van de Rider Waite Page van Staven. Bij de Waite Page van Staven ligt de nadruk op boodschappen doorgeven en horen. Je hebt iets te vertellen en je vertelt je verhaal. Is het tegen dovemans oren? Geen probleem, dan vertel je het nog een keer en nog een keer. Of zoals mijn moeder heel vaak zei: “Ik wil dit wel even gezegd hebben.” Waarbij ze er alvast van uitging dat we haar wijze raad in de wind zouden slaan, wat trouwens heel moeilijk is na zo’n afkeurende opmerking.

De Shadowscapes Page heeft ook iets te vertellen, maar dat ligt vooral op het vlak van aansporing om te luisteren naar je innerlijke verlangens. Gehoor geven aan die impulsen, is de weg naar voldoening en geluk.

Ook wijst deze Page erop dat optimisme en vrolijkheid een goede houding zijn om mensen naar je toe te trekken. Mensen die je kunnen helpen om je verlangens te realiseren. We zien dit terug op de kaart in de wezens linksonder, die net zoals de Page zelf, ook muziekinstrumenten bespelen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00