Shadowscapes Tarot – Ridder van Staven

 De dappere en hartstochtelijke Shadowscapes Ridder van Staven

Wands-Knight

De dappere Ridder van Staven rijdt hier niet op een paard maar op een leeuw. Vossen rennen als jachthonden met hem mee. Ze lijken door de lucht te vliegen. De leeuw en de ridder kijken weg van de tarotlezer. De leeuw lijkt te remmen. Misschien dat ze iets zien dat buiten ons blikveld valt. Die hoorns op zijn kop zijn vreemd. Hier kan hij mee steken. Het lijkt vroeg in de ochtend te zijn. Nacht wijkt voor dag. Het vurige element, wat duidt op passie en energie is volop aanwezig door de symboliek en de kleur geel/oranje. De achtergrond doet denken aan een tunnel en zou kunnen wijzen op ‘tunnelvisie’ of op ‘licht aan het eind van de tunnel’.

Uit het boekje

De ridder van Staven duidt op verandering en de voorwaartse beweging richting een doel. Hij is vol lef en passie. De uitdrukking ‘in vuur en vlam staan’ is op deze ridder zeker van toepassing.

Hij is op een spannend avontuur. Hij zoekt conflicten en rivaliteit niet op, maar zijn aanwezigheid roept dat wel vaak op. Het is mogelijk dat zijn zelfvertrouwen, enthousiasme en passie worden gezien als agressief en arrogant.

Hij is een ridder met een vlammend leeuwenhart en de slimheid van vossen, maar hij heeft niet altijd de bijpassende wijsheid.

Hij is gericht op zijn doel en ziet niet altijd de bloemen die hij op zijn weg vertrapt. Deze kaart waarschuwt ervoor dat de Ridder moet oppassen dat zijn vlammende energie geen onenigheid en onderbrekingen veroorzaakt.

Conclusie

Ik vind de betekenis van de Shadowscapes Ridder van Staven overeenkomen met die van Waite en het verschil zit hem in de waarschuwing dat je aanwezigheid rivaliteit, conflict en onderbrekingen kan veroorzaken. Je kunt je afvragen kom ik agressief en arrogant over? Worden anderen moe van mijn aanwezigheid? Delen ze mijn passie of willen ze een andere kant op? Wie sleur ik mee en wie of wat loop ik onder de voet?

Het lijkt mij dat de passie en het in vuur en vlam staan voor een doel heel gunstig zijn. Maar hoe breng je het naar anderen toe, kan een belangrijke factor zijn voor het al dan niet verkrijgen van medewerking.

Wanneer deze kaart valt in een tarotlezing, zou ik in eerste instantie kijken naar de positieve kanten van hartstocht en afhankelijk van de andere tarotkaarten in de legging kijken naar de hier genoemde negatieve aspecten. In de meeste situaties is het vasthouden, het blijven voelen van de passie, vaak het moeilijkst. Vooral wanneer er obstakels op het pad komen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00