Shadowscapes Tarot – Koningin van Staven

De Koningin van Staven speelt harp

Wands-Queen

Woord  vooraf

Sinds het schrijven van het artikel Wat dragen de Koninginnen, praten de koninginnen tegen mij. Hierdoor is een hele serie artikelen over de tarot hofkaarten ontstaan waarin de hofkaarten zichzelf presenteren. Het verwonderde mij daarom niet, dat bij het bestuderen van de Shadowscapes Tarot Koninginnen, mijn innerlijke koninginnen belangstellend aanschoven.

De tarotkaart Shadowscapes Koningin van Staven

Mijn ‘innerlijke Koningin van Staven’ zit op het puntje van haar stoel. Ze is ontzettend benieuwd hoe de kaart eruitziet en wat er over haar in het boek staat. Ze zit ook klaar om direct te oordelen. Maar realiseert zich tegelijkertijd dat het beter is om er ‘open’ in te staan en het oordelen even op te schorten. De harp verrast haar. Ze speelt geen enkel instrument, maar geeft toe dat ze wel veel voelt voor de harp als instrument. In mythen en sprookjes komt de harp naar voren als een magisch instrument waarvan de lieflijke, ijle klanken een betoverende werking op de toehoorders hebben.

Uit het boek

In het boek wordt gezegd dat de harp fungeert als ‘de levende staf’ van de Koningin van Staven. Mijn innerlijke Koningin van Staven is hier heel tevreden over en zit nadenkend te knikken. Ze vindt dit mooi aansluiten bij het leerproces van haar zoon, de Ridder van Staven, die nog moet leren hoe hij zijn publiek moet bespelen om medewerking te krijgen in plaats van conflict en rivaliteit op te roepen.

“De Koningin van Staven is toegewijd, innemend en aantrekkelijk. Ze is altijd vrolijk en optimistisch. Zij kent de rol van een koningin en speelt die met een perfecte kalmte en zekerheid. Zij is gewend om in de belangstelling te staan, zij weet dit en vindt dat het haar toekomt. Haar aanwezigheid straalt vertrouwen uit en de wetenschap dat ze alles en iedereen aankan. Het is geen arrogantie, maar een eenvoudig begrip en waarheidsgetrouwe beoordeling van haar vaardigheden en capaciteiten.

Ze weet dat ze haar charmes ook voor donkere doeleinden, voor bedrog en manipulatie kan aanwenden, maar ze waakt tegen deze verleiding. (Hier wil de Koningin even opmerken dat ze persoonlijke integriteit hoog in het vaandel heeft staan.)

Gebiologeerd door haar, verstilt de wereld wanneer zij haar entree maakt om haar te horen, te zien en te baden in haar uitstraling. Haar uitbundige levendigheid zingt uit haar handen wanneer deze dansen over de levende harp.

Conclusie

De Koningin van Staven is zeer tevreden met deze toelichting over haar karakter. En de koningin van Zwaarden wil nu direct horen wat er over haar geschreven staat in de Shadowscapes Tarot. De betekenissen van de Koninginnen van Staven van Waite en de Shadowscapes komen met elkaar overeen. Echter, de Koningin van Staven wil graag de aandacht vestigen op het feit dat ze inderdaad haar charmes kan aanwenden voor donkere doeleinden en zich daarvan bewust is en dat dus niet doet. Ook wil de ze de aandacht vestigen op de vogels op de kaart. Zij vindt het prachtig om anderen te helpen hun eigen passie en vuur te vinden. Om anderen te helpen vleugels te krijgen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00