Shadowscapes Tarot – Koningin van Zwaarden

Koningin van Zwaarden – je beste vriendin

Swords-Queen

Toelichting vooraf

Sinds het schrijven van het artikel Wat dragen de Koninginnen, praten de koninginnen tegen mij. Hierdoor is een hele serie artikelen over de tarot hofkaarten ontstaan waarin de hofkaarten zichzelf presenteren. Het verwonderde mij daarom niet, dat bij het bestuderen van de Shadowscapes Tarot Koninginnen, mijn innerlijke koninginnen belangstellend aanschoven.

De tarotkaart Koningin van Zwaarden

De Koningin van Zwaarden vindt dit een mooie kaart die haar een vriendelijke uitstraling geeft. Ze vindt het echter iets te ‘zacht’. Ze komt over als een elf. Ze weet nog niet wat ze daarvan moet vinden. De donkerpaars gekleurde bloemkelken geven het juiste accent, vindt zij. De vlinders en het stromen van de energie uit haar handen, geven aan dat ze zich bewust is van de energieën om haar heen en daar ook mee om kan gaan. “Alles is tenslotte energie, daar geen aandacht aan schenken zou dom zijn,” merkt zij op.

Uit het boek

“Met haar zwaard snijdt, de koningin van zwaarden messcherp door leugens en bedrog heen naar het hart van waarheid. Ze is de personificatie van eerlijkheid en innerlijke kennis. De gevleugelde zoekers die zij de wereld in stuurt, zijn een verlengde van haar ziel. De kennis die zij verzamelen sturen zij terug langs de onzichtbare, etherische lijnen. Zij kennen de taal van de ziel want zij hebben een metamorfose doorstaan die anders is dan slaap of de dood. Het verblindende witte licht is de kleur van zuiverheid, eerlijkheid, duidelijkheid en compromisloze balans. Maar ook van afstand en soms de dood, want soms om bij de waarheid te komen, moet men het oude af ​werpen om schijn en bedrog kwijt te kunnen raken. Laat het verleden los, verlaat de inperkende schelpen en duik de diepte in om je ware gezicht te zoeken en aan de wereld te laten zien.

De koningin van zwaarden is een intelligente vrouw, loyaal, geestige en humoristische op haar openhartige manier. Ze wordt gewaardeerd om haar nauwkeurige waarnemingen van de wereld om haar heen en haar ervaringen. Ze heeft naar binnen gekeken en weet dat wanneer ze haar blik richt op een spiegel, de reflectie precies is zoals die moet zijn, en dat het licht van haar ziel helder vlamt in het glas.

In de taal van bloemen staat de paarse drakentonglelie symbool voor innerlijke kracht en de witte chrysanten voor waarheid.”

Conclusie

Wat mij vooral opviel in de tekst was de ‘compromisloze balans’. Het lijkt me dat iets in balans is of niet. Met een compromis krijg je vaak allebei niet precies wat je wilt. De Koningin van Zwaarden had hier ook moeite mee. “Als iets perfect in balans is, dan is dat mooi,” zei zij. “Maar het is niet altijd haalbaar. En een compromis is water bij de wijn doen.”

We hadden geen idee hoe je een dragon lily noemt in het Nederlands en hebben ons tot Google gewend. Hier leerden we dat de dragon lily ook wil ‘stink lelie’ wordt genoemd. Dat was even schrikken voor de Koningin van Zwaarden. Wat blijkt? De eerste dag dat de bloem open gaat komt er een vieze geur van rottend vlees uit de kelk. Hierdoor worden vliegen aangetrokken die zorgen voor het bestuiven. “Maar,” zo zegt onze bron, “Gelukkig verdwijnt de geur na de eerste dag, zodat u van de exotische schoonheid van deze bijzondere planten kunt genieten.”

Dat van die ‘exotische schoonheid’ verzachtte voor de Koningin van Zwaarden, het eerste deel over de rottende vleesgeur. Ze geeft toe dat je misschien even aan haar directe eerlijkheid moet wennen: “Maar daarna ben ik je beste vriendin.”

Ik zit nu te wachten op een lading verontwaardigde opmerkingen van de andere koninginnen, maar die blijven uit. Sterker nog, na enig nadenken, zijn ze het met de Koningin van Zwaarden eens.

De Koningin van Kelken: “Ze vertelt je de waarheid en draait niet om de hete brij heen.”

De koningin van Staven: “Je weet precies wat je aan haar hebt.”

De Koningin van Pentakels: “Ze zegt het zoals zij het ziet en als je dan toch een andere koers neemt, gaat ze daar niet over zeuren. Ze laat iedereen in zijn waarde. Als ze zegt dat ze iets dom vindt, dan vindt ze jóu niet dom! Ze wordt vaak als koud afgeschilderd, maar ze is juist super liefdevol. Ze ziet je als mens, als ziel. Dat is echt heel bijzonder aan haar. “

Nou ja, je begrijpt, ik heb nu een stralende Koningin Zwaarden naast me staan.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00