Shadowscapes Tarot – Koningin van Kelken

Koningin van Kelken Danst!

Cups-Queen

Toelichting vooraf

Sinds het schrijven van het artikel Wat dragen de Koninginnen, praten de koninginnen tegen mij. Hierdoor is een hele serie artikelen over de tarot hofkaarten ontstaan waarin de hofkaarten zichzelf presenteren. Het verwonderde mij daarom niet, dat bij het bestuderen van de Shadowscapes Tarot Koninginnen, mijn innerlijke koninginnen belangstellend aanschoven.

De Tarotkaart en het commentaar van de Koningin van Kelken

De Koningin van Kelken zei: “Wow, wat ben ik mooi!”

“Ik dans op de ruggen van schildpadden. Schildpadden zijn leuk en deze lijken mij vrijwillig te ondersteunen. Een schildpad kan zich terugtrekken in zijn schild als er gevaar dreigt. Ik trek me terug in mijn schulp als ik het moeilijk heb, als ik me aangevallen voel.

Op één schildpad is in een zeskant een kelk geschilderd om aan te geven dat ik de Koningin van Kelken ben. Maar we zien vooral water op deze kaart en water is mijn element en ook dat van de schildpadden. In het water zijn we vrij, kunnen we ons vrij bewegen. Ik denk dat dit ermee te maken heeft dat het goed is om je van je gevoelens bewust te zijn. Dit wil niet zeggen dat je je door je gevoelens moet laten leiden. Deze kaart geeft me het gevoel dat ik gedragen word door mijn gevoelens. Gevoelens zijn helemaal niet verkeerd. Gevoelens geven aan waar je blij van wordt, wat je wilt in je leven, waar je van gaat dansen. Gevoelens kunnen ook aangeven wat je niet wilt in je leven. En zo kun je erachter komen wat je wel wilt.

Dansen is een prachtige manier om uiting te geven aan levensvreugde. Als ik niet goed in mijn vel zit, dan helpt dansen mij om uit dat neerslachtige te komen. Ik voel me verbonden met de energieën om me heen, ik dans en hierdoor straalt mijn levensvreugde uit naar mijn omgeving. Mijn houding is ook heel open en sierlijk. En de donkere kleur blauw spreekt me enorm aan. Eindelijk eens geen pastelkleuren.”

Het Boek

Het wezen van de Koningin van Kelken is een creatieve nexus, zo lezen we in het boek. Nexus hebben we opgezocht en een nexus is iets dat twee of meer elementen met elkaar verbindt. Verbinding is belangrijk voor de Koningin van Kelken. Ze voelt zich verbonden met alles en iedereen wanneer ze goed in haar vel zit. Zo niet, dan weet ze nog steeds dat we allemaal energetisch met elkaar verbonden zijn, maar voelt ze het niet.

We vinden de Shadowscapes Tarot mooi, maar soms iets te bloemig en daardoor moeilijk te begrijpen.

Het boek zegt verder: 

“Ze is poëzie in beweging, vleesgeworden verbeelding. Zij danst op de beweging van de steeds veranderende zeeën in harmonie met de dans van het leven, de dans die de wereld en alle wezens rondom haar omvat.

Zij luistert naar haar intuïties en volgt haar hart. Ze luistert naar het gefluister van de sterren, want ze weet dat de sterren veel wijzer zijn dan elk wezen op deze aarde. Zij waren getuigen van de wereld van toen de zeeën nog jong waren.

Hoewel haar stappen willekeurig en impulsief lijken, beroept zij zich op een diepgewortelde kennis. Ze haalt haar kracht uit de enorme afgrond van de oceaan. De Ouden van de diepten, de zeeschildpadden, de wijzen van de oceaan: ze zwemmen naar haar toe om haar te vergezellen in een vreugdevolle viering. De wereld waarin zij gezamenlijk bewegen, is als een droom. Alles is vloeibaar, ieder element versmelt met het volgende. Het is het verschuivende landschap van het onderbewuste, dat overlapt met de fysieke werkelijkheid. Dit is de essentie van de schepping en artistieke expressie.

Geleid door instinct, is zij afgestemd op die anderwereld en vindt vreugde in die gemeenschap van geestverwanten. Voor iemand anders die ook beschikt over een begrip van de synchroniciteit, zou een misstap een duik in de onpeilbare diepte betekenen. Maar niet voor de Koningin van Kelken. Ze danst voort, omarmd door de eindeloze azuurblauwe oceaan en de hemel. En daar waar de zee en de hemel elkaar ontmoeten is geen overgang te zien.”

Conclusie

Bloemig en daardoor moeilijk te begrijpen, maar door meditatie kun je tot belangrijke inzichten komen over het wezen van de wereld en onze plaats daarin. Alles is een droom. Sjamanen gaan daar ook vanuit. Alles wordt tot bestaan gedacht.

De Koningin had als belangrijk aha-moment dat het leven een dans is. “Op de kaart van Waite zit ik maar te zitten bij dat water en naar die kelk te staren. Beweging is belangrijk. Alles is in beweging en meedansen met die bewegingen, dat schenkt vreugde.” Ze is super tevreden met deze kaart en de toelichting en gaat de kaart op canvas uit laten printen en dan ophangen in haar meditatiekamer.

Beweging is belangrijk

De Koningin van Kelken slaat de spijker op zijn kop met het inzicht dat bewegen belangrijk is.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00