Shadowscapes Staven 10

Tarotkaart Staven 10 – De last is de moeite waard

Shadowscapes tarotkaart Staven 10

tarotkaart staven 10 trekt naar de grondDe Staven 10 van Waite laat iemand zien die met 10 staven naar de stad loopt. Maar door de staven heen, kan hij niet goed zien waar hij loopt en kan hij ook zijn doel niet goed zien. Op deze kaart hebben we een soortgelijke situatie. Deze dame draagt haar visie op haar rug. Het is een zware last, maar de mooie afbeelding, duidt voor mij op de betekenis dat deze ‘last’ de moeite van het dragen meer dan waard is. Ze ziet er ook niet uit alsof ze het zwaar vindt. Ze lijkt het goed naar haar zin te hebben.

In het boek kan ik lezen dat deze dame een dryad is en dat is een nimf van het bos in folklore en Griekse mythologie. Ze draagt een miniatuur wereld op haar rug en het welzijn van de mensen in die torens hangt af van haar voedend vermogen dat door haar takken en bladeren stroomt. Maar een grijze koude dringt binnen in haar wortels en het is een zware last om te dragen. Ze duwt zich verder naar boven, naar de zon, zodat de zon de mensen kan verwarmen in donkere tijden.

De staven zijn de grillige schoorsteenachtige stokken op de gebouwen. Stephanie Pui-Mun Law zegt hierover dat de vlammen laag branden en verzucht: “zo veel eisen en afhankelijkheden!” En merkt vervolgens op: Ze worstelt en probeert haar hoofd hoog te houden, om vast te houden aan dat centrum van creativiteit en voeding.

Als betekenis wordt gegeven:

Te veel hooi op haar vork, belast met overweldigende verantwoordelijkheid, wordt verantwoordelijk gehouden, het doen van dingen op een moeilijke manier. Misschien hebben die kleine wezens die tussen haar takken leven, haar constante waakzaamheid en voeding, waarvan zij denkt dat het haar plicht is die te geven,  niet nodig. Maar ze geeft vrijwillig, ze heeft de last vrijwillig op zich genomen en ze weet dat ze de innerlijke kracht heeft om deze last te dragen en tot bloei te brengen. 

Vergelijking Waite en Shadowscapes Staven 10

De Waite en Shadowscapes Staven 10 komen qua betekenis dus mooi met elkaar overeen. Toch vind ik de Shadowscapes positiever. De Waite Staven 10 wordt vaak getrokken in situaties waarbij iemand eigenlijk al half heeft opgegeven en echt een duwtje nodig heeft om door te zetten. In de Shadowscapes zien we iemand die haar visie of haar taak veel helderder voor ogen heeft en alles wil doen om haar doel te bereiken en weet dat ze dit kan.