Shadowscapes Tarot De Dwaas

De Tarot Dwaas waagt het erop!

shadowscapes tarotkaart de dwaas

Het Verhaal

Het begint met een fluisterende stem. Het serpentine gelijkende lied rijgt zich door haar dagen en gedachten. De stem wenk:. Kom … kom … kom ….
“Waar?” vraagt ze nieuwsgierig, maar er is geen reactie.
Ze negeert de oproep, tot op een dag dat het lied van de Sirene onverwacht ontploft en haar vult tot de rand. Het kloppen valt niet te ontkennen. “Waar?” vraagt ze weer, en dit keer is het gestage ritme van haar hart het antwoord.
De Dwaas heeft een lange weg afgelegd, is van ver gekomen om deze top aan de rand van de wereld, te bereiken; en toch gaat haar reis nu pas beginnen. Instinctief voelt ze dit aan, als ze op haar tenen gaat staan, opgaand in de ademloze omhelzing van de wind, net voordat ze de sprong waagt. Haar hart bonkt en fladdert in haar borst met de kracht van honderd klappende vleugels die worstelen om zich te bevrijden uit de kooi van haar wezen, tot ze het gevoel heeft dat uit haar schouders vleugels ontkiemen, om weg te zweven van die plek, getransformeerd.

Wacht! Niet doen! schreeuwt een ijle stem van binnenuit. Let op! Angst! Doe een stap terug!
Ze slaat er geen acht op en zet een stap naar voren, en …

Betekenis

Ze staat aan de rand van een zeer steile afgrond, met alleen de linten en de duiven om haar te dragen, mocht ze ervoor kiezen om te springen. De vos neemt dit in zich op. Hij kijkt. Hij is de belichaming van slimheid. Maar slim zijn, sluit niet uit dat je een dwaas kunt zijn op een ander vlak. Hij kan de sprong van vertrouwen, die ze op het punt staat te nemen, niet begrijpen. Dus wie is de dwaas? Zij omdat ze, met wat lijkt op een volledig gebrek aan logica, het onbekende instapt, of de vos, die stevig geworteld is in het geloof van de realiteit van het intellectuele denken?

De Dwaas is een symbool voor een nieuw begin en avonturen, plezier, passie. Ze snelt vooruit, zonder nadenken en onbezonnen, gehoor gevend aan instinct. Net als de Dwaas, kan jij op de afgrond staan, starend in het onbekende. De eindeloze uitgestrektheid van het blauwe niets is alles dat de ruimte vult tussen het hoge nest en de grond, heel ver beneden. Of je bent je niet bewust van de dwaasheid van de verschrikkelijk sprong of je ongetemde zucht voor avontuur en groot vertrouwen en kennis kan en zal je ondersteunen en begeleiden in de tijden die komen. Voor de zoeker gaan onbegrensde mogelijkheden open.

Ik vond het interessant om te lezen dat die slimheid van de vos niet per se op alle vlakken opgaat en soms is het verstandiger om te luisteren naar je instinct en gewoon die sprong in het diepe te wagen. Bij de Waite Dwaas zien we heel vaak dat mensen het te letterlijk opvatten. Dwaas staat aan de afgrond, springt en valt natuurlijk te pletter. Maar als je het figuurlijk leest, dan is het veel beter te begrijpen, dat je soms gewoon moet springen en het avontuur moet aangaan, anders loop je prachtige kansen en ervaringen mis.

 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00