Shadowscapes Tarot Staven Aas – de vlam van inspiratie

Vossen – vuurwezens bij uitstek en bewakers van Tarot Staven

shadowscapes tarot staven aas

De Grote Arcana tarotkaarten heb ik geheel vertaald, maar met de Kleine Arcana ga ik verder om de betekenissen in mijn eigen woorden weer te geven, want dat vertalen is mij te vermoeiend.

Op de Aas van Staven zien we drie vossen die als het ware een bloeiende staf bewaken. Stephanie Pui-Mun Law, de ontwerpster en schilderes van deze tarot, noemt vossen ook de bewakers van de staven. Maar niet alleen vossen, ook katten en leeuwen.

Van oudsher worden vossen geassocieerd met vuur, vanwege hun rode pels, maar daarnaast worden vossen vooral in verband gebracht met sluwheid en vaak boosaardige sluwheid. Dit valt wel te rijmen met het element vuur. Vuur kan je behulpzaam zijn (koken, verwarmen, enge dieren op afstand houden), maar je moet het wel onder controle kunnen houden, want anders krijg je te maken met de verwoestende werking van vuur. En als het vuur eenmaal uit de hand gelopen is, dan is het weer moeilijk te bedwingen. Dus wat we hier zien is drie vossen die met elkaar de staf bewaken, er vriendelijk uitzien en de boel in de hand lijken te hebben.

Over de op de kaart voorkomende natuurwezens (elfjes) zegt Stephanie, dat deze zichtbaar zijn in het licht van het vuur. Dit is het juiste licht voor deze wezens, om tevoorschijn te komen. En ook dat is begrijpelijk want deze natuurwezens worden vaak gezien als vonkjes inspiratie en dat is ook een betekenis van het element vuur.

Alles bij elkaar duidt Staven Aas op de betekenis:

Een vonk van inspiratie waarmee je iets kunt doen. De Aas van Staven belooft opwinding en avontuur. Je moet dan wel zelf actie nemen, maar de energie en de creativiteit is er. In feite zegt deze kaart: Laat die kans niet lopen! Grijp die uitdaging om een stap voorwaarts te zetten met beide handen aan.

Kortom, de betekenis van de Shadowscapes Tarotkaart Staven Aas is gelijk aan die van Waite. Maar het is wel interessant om de onvoorspelbaarheid van vuur in het achterhoofd te houden en ervoor te zorgen dat het vuur onder controle blijft, terwijl je er wel maximaal gebruik van maakt om je doelen te bereiken.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00