Shadowscapes Tarot – Koning van Kelken

Koning van Kelken – de rust zelve

Koning van kelken shadowscapes tarotkaart

Uit het boek

De Koning van Kelken is wijs en verstandig. Hij weet dat geduld belangrijk is. Net als de zeeschildpadden die zwemmen aan zijn zijde, wijst hij rustig de weg door de steeds veranderende onzekerheden van de grote diepten van de oceaan. Hij leest de kennis van de eeuwen die in de patronen van schelpen zijn geëtst, en neemt dit geschenk tot zich met elke ademhaling genomen van het water, dat in en rondom hen allen stroomt. Het water wordt rustig en vredig in zijn aanwezigheid. De hemelsblauwe golfslag schittert met een edelsteenachtige helderheid.

Het zeepaard is een symbool van de macht van Poseidon en is doordrongen van de onvermoeibare kracht van de zee. Het is een geduldig schepsel en zwemt door de golven in zijn eigen vloeiende tempo. Het volgt de stroming. Echter, zijn gratie is gepantserd door de stekels van zijn exo-skelet, en het moet niet worden onderschat, want het mannelijke zeepaard is de beschermer van de jongen.

Net als het zeepaard is de Koning van Kelken een beschermer. Hij zorgt voor en waakt over al degenen die dicht bij hem zijn. Hij biedt een drankje van zijn geneeskrachtige water aan. Hij biedt compassie en zorg. Zijn boodschap is om de stromingen door je aderen te laten de stromen om je hart te zuiveren van zijn lasten. Hij is geduldig en tolerant, en begrijpt dat alle aspecten en behoeften van de mensen om hem heen in balans moeten worden gebracht.

Conclusie

Het boek levert een wollig stukje tekst, maar het komt hierop neer dat de Koning van Kelken duidt op geduld, met de stroom meegaan, en dat balans in alles leidt tot een prettig leven. De Koning van Kelken heeft een sjamanistiche kijk op het leven, waarbij het herstellen van de balans, daar waar nodig, voorop staat. En de beste manier om de balans te herstellen is om te ontspannen. In het stukje tekst uit het boek, wijst de Koning van Kelken daar op, met de opmerking om de stromingen door je heen te laten stromen en de lasten van het hart los te laten. Ik zie dit als een vorm van meditatie, een energetisch reinigen van het aura en lichaam, het niet blijven hangen in negatieve gedachten. Wanneer je rustig bent en met de stroom meegaat, zullen oplossingen zich vanzelf aandienen. Het leven deelt klappen uit (de gevaren van de diepzee) en vanuit een gevoel van rust kun je daar beter mee omgaan dan vanuit een paniekgevoel. Daar kan ik mij goed in vinden.

De beschrijving van de Rider Waite Koning van Kelken is ook van toepassing, maar ik vind dat het sjamanistische aspect van de Shadowscapes Koning van Kelken een mooie toevoeging.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00