Shadowscapes Tarot – Zwaarden Zeven

Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.

zwaarden 7 shadowscapes tarot wantrouwen diefstal

Uit het boek

Hij verbergt zijn gezicht achter een masker, zijn ware aard verhullend, en hij grijnst op een nogal tevreden manier dat hij erin geslaagd is om één van de zwaarden te stelen van de zwaan die deze bewaakt. Hij denkt dat de zwaan dit niet heeft opgemerkt, maar, in feite, kijkt ze naar hem met één oog over haar schouders. Ze kent en herkent zijn aard.

De merels dalen bij hem neer en naderen hem met eerbied. ‘Wat heb je daar? Glanzende versiering! Glanzend helder! ‘ vragen zij, aangetrokken door de sombere glans van het blad dat hij genomen heeft. Hij keert hen ook de rug toe, want hij is de slimste merel, want hij was in staat om het zwaard uit de steen te trekken.

De Zeven van Zwaarden is een poging om aan verantwoordelijkheid te ontsnappen. Het is de dief die probeert weg te komen met wat niet van hem is. Hij probeert oneervol om alles voor zichzelf te houden en ziet anderen ook als onoprecht. Het resultaat van een dergelijke kijk op de wereld is onzekerheid, want als men zelf onbetrouwbaar is, kan men anderen niet vertrouwen. Bedrog leidt tot wantrouwen en een pessimistische visie.

Conclusie:

Een duidelijk geval van ”zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.” Hij mag dan denken dat hij zo slim is, maar de zwaan weet dat ‘Boontje om zijn loontje komt’, lijkt mij.

Nou ja, de nadruk ligt bij de Shadowscapes Tarot duidelijk op het idee van diefstal en bedrog en dat wanneer je zelf niet te vertrouwen bent, je moeite zult hebben andere te vertrouwen en al met al dit is geen fijne manier om in het leven te staan. Ik vind de Shadowscapes Tarot Zwaarden Zeven nogal beperkt in betekenissen, en de Rider Waite Zwaarden Zeven is uitgebreider en die zijn uiteindelijk door associatie en in overdrachtelijke zin, ook op de Shadowscapes Zwaarden Zeven van toepassing, maar niet in directe zin.  En het is goed om te bedenken dat de zwaarte, het karma, van diefstal en bedrog ook zeer beslist van toepassing is wanneer je de Rider Waite Zwaarden Zeven trekt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00