Shadowscapes Tarot – Zwaarden Acht

Gevangen in de braamstruikenshadowscapes tarot zwaarden 8 gevangen in de braamstruiken

Uit het Boek

Het Braambes Oud Wijf leeft onder de braambes hagen waar het fruit is verleidelijk en lief is, maar zelfs de bladeren hebben gemeen gebogen doornen om te vangen en vast te houden. De kleine kolibrie kan met gemak navigeren tussen deze verraderlijke doornen. Zij fladdert door de kleine openingen en weeft zich met groot gemak langs de doornen. Maar de edele en grootse elegantie van de zwaan, met de boogvormige uitgestrektheid van haar vleugels, is niet geschapen voor een dergelijke wirwar van doornige gangen.

Deze zwaan is niet het eerste slachtoffer van de verlokkingen van het Braambes Oud Wijf. De oude heeft een collectie van de schedels van die anderen die hebben gedacht dat macht en arrogante kracht alles kon overwinnen. Net als de verwarde betoverde wilde rozen struiken die Doornroosje omsingelde, en honderden dapper ridders verleidde in haar doornige omhelzing te sterven, zal pure kracht en machtsmisbruik niet altijd de weg naar de overwinning vrij maken.

De kolibrie vliegt dichterbij. “Kalm, ‘roept ze, en als de zwaan niet langer wild met de vleugels slaat, houden de doornen op te snijden. En op dat moment duwt de kleine kolibrie zachtjes één tak opzij, en de zwaan ziet het licht van de vrijheid van bovenaf schijnen, ver weg, maar bereikbaar.

De Acht van zwaarden is een herinnering om geen energie te verspillen aan het triviale. Het is gemakkelijk om te verlammen in een crisis – je beperkt te voelen, verward, machteloos, en gevangen door omstandigheden – maar er is altijd een uitweg als je een moment neemt om te ademen en te herwaarderen.

Conclusie

Wild om je heen slaan helpt je niet en vasthouden aan negatieve gevoelens van machteloosheid e.d. ook niet. In deze situatie is het goed om even rust te nemen en de situatie met verstand te benaderen. Ook is een klein beetje hulp vaak al voldoende om je uit de verwarde situatie te bevrijden.

Persoonlijk kan ik meer met de uitleg bij de Rider Waite Zwaarden Acht, maar de Shadowscapes Zwaarden Acht schetst een interessant beeld hoe je jezelf in de situatie hebt gemanouvreerd door te denken dat je op pure kracht of wilskracht en gebruik van je persoonlijke macht en eventueel met een beetje machtsmisbruik je de moeilijkheden wel kon overkomen. Dat werkt duidelijk niet, dus een andere aanpak is geboden. De aanpak van voorzichtig en met geduld een uitweg zoeken.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00