Shadowscapes Tarot – Ridder van Zwaarden

Zwaarden Ridder – Schept orde in Chaos

Swords-Knight

Uit het boek

De Ridder van Zwaarden is de dappere held, die hals over kop een conflict in snelt om zijn overtuigingen te verdedigen. Hij is bot en komt gelijk ter zake. Veinzen is niet iets waartoe hij in staat is. Dit kan worden gezien als verfrissende eerlijkheid en ware loyaliteit of een gebrek aan tact en discretie. Hij laat emotie niet tussen hem en zijn doel komen. Emotie in zijn zaken zijn overbodig; vertroebelen wat duidelijk is, geven ruimte aan twijfel of angst. Een emotieloze ridder is onverschrokken, onoverwinnelijk en erkent niet de mogelijkheid van een nederlaag. Hij geeft niet op als hij eenmaal ergens aan begonnen is. Voor hem bestaat er geen andere keus dan de overwinning.

Deze ridder is een dominante persoonlijkheid. Hij vliegt op de koning van de vogels, en samen zijn ze als een speer die door het luchtruim raast. Hij is een zoeker, snijdt door de lucht met zijn zwaard en zijn vleugels. Een storm verzamelt in zijn kielzog, geboren uit de turbulentie geschapen door zijn gevleugelde leger, en hij is hoog boven alles verheven, om de chaos te doorboren. Het zwaard is een baken voor zijn volgelingen.

Hij roept naar afgrond van de nacht:
Rijs mij omhoog, geesten van de hemel.
Geef mij het scherpe zicht van Havik,
de snelheid van Mus.
Geef mij het inzicht van Raaf,
de dappere hartslag van Kolibrie.
Houd me omhoog met gratie op de vleugels van de Zwaan,
leid mij met de visioenen van wijsheid van Uil.

Conclusie

De Zwaarden Ridder van Waite vindt de Shadowscapes Zwaarden Ridder een arrogant ventje. Hij merkt ook op dat mijn opmerking dat de Ridder van Zwaarden orde schept in chaos, helemaal nergens op gebaseerd is. Dit blijkt niet uit het stuk en het is net zo goed mogelijk dat de Shadowscapes Zwaarden Ridder de chaos zelf creëert. Een opvatting die te onderbouwen is met die turbulentie die hij veroorzaakt. Ik vind dat hij daar wel een punt heeft. Het lijkt mij een gevalletje ‘ons kent ons’.

Wat vind ik zelf van de beschrijving bij de kaart? Ik vind het allemaal nogal zwaar aangezet. Een emotieloze ridder die wel zijn mening/overtuigingen wil verdedigen? Ik kan dat niet zo goed met elkaar rijmen.

Kortom, ik blijf bij de uitleg die ik heb gegeven bij de Rider Waite Ridder van Zwaarden, met in mijn achterhoofd dat de Ridder van Zwaarden met zijn soms onbezonnen gedrag, daar soms chaos door creëert.

P.s. De RW hofkaarten hebben soms de neiging om ineens tegen mij te ‘praten’. Dat begon met de Outfits van de Tarot Koninginnen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00