Shadowscapes Tarot – Koning van Zwaarden

Koning van Zwaarden – Krijger-koning

Swords-King

Uit het Boek

Net als het verticale zwaard dat hij in de aanslag houdt, is hij één van de pijlers van kracht en moraal. Hij houdt de macht over leven en dood. Hij is een krijger-koning, zwaard altijd getrokken, zodat hij altijd paraat is voor actie, mocht dat nodig zijn.

Hij is een leider, triomfantelijk, gezeten op zijn paard, in de voorhoede van zijn leger. Hij maakt af waar hij aan is begonnen, het pad van de waarheid volgend dat het blad van het zwaard voor hem verlicht. Hij wordt geleid door de stille wijsheid van de uil. Zij balanceert op het uiterste puntje van zijn zwaard, en haar ogen draaien met alle oude kennis waarmee haar soort is doordrongen door menselijke overtuigingen.

De uil spiegelend, wordt hij ook geleid door de schimmige raven die aan zijn zijde kleven als Hugin en Mugin, de tweeling raven van Odin, ‘Gedachte’ en ‘geheugen’. Ze vliegen weg om te zoeken naar waarheden en brengen hun bevindingen terug, die ze fluisteren in zijn oor. Samen, zijn zij het saldo van dag en nacht. Zij zijn de scherpe duidelijkheid van de zon en de uil is de waarheid, die alleen maar gehoord kan worden in het fluweelzachte licht van de sterren en de maan. Dit is wat wordt belichaamd door zijn gevleugelde metgezellen.

De schaduwen van de nacht dalen neer op zijn schouders, een levende mantel van paars, een kleur die in de Griekse Oudheid werd geassocieerd met koninklijkheid. En op de voet van zijn troon is Da Vinci’s Mens van Vitruvius geëtst, symbool voor de combinatie van kunst en wetenschap, van de symmetrie van het menselijk lichaam en het gehele universum.

Conclusie

Na het vertalen van de tekst, was ik even in de keuken afwassen en zo, en zat Leonard Cohen’s song Hallelujah in mijn hoofd en dat wilde er niet meer uit. En op de een of andere manier vind ik dat zijn Hallelujah prachtig – mijn mening – de betekenis van de Koning van Zwaarden weergeeft, die te maken heeft met extase; zielsverrukking die je aan het alledaagse onttrekt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00