Shadowscapes Tarot – Pentakels Aas

Pentakels Aas – het zaadje

Pentacles-Ace

Uit het Boek

Pentakels Aas duidt op de mogelijkheid van bloei, overvloed en veiligheid. Het is de belofte van welvaart en welzijn, van bloei en de vruchten plukken van hard werk. Energie besteedt, zal rendementen geven. Een zaadje is gezaaid in de vruchtbare aarde. Wat zal ontspruiten uit dat zaad? Welke vreemde flora zal eruit voortkomen? De serie van pentakels is een belofte dat iets zal (op)komen, maar het vraagt geduld en inzet. Wat zal groeien, is wat je er zelf van maakt.

Het zaad moet worden besproeid en gevoed, want niets groeit in een vacuüm, en succes vereist meer dan dromen en fantasieën. Besproei met verlangen, en voed met geloof, inspanning en toewijding.

In het oude Egypte, was de hagedis de vertegenwoordiger van geluk en goddelijke wijsheid. Zij zijn de bewoners van de aarde en de bewakers voor de pentakels: salamanders, kameleons, draken. Zij wijzen de weg van vage dromen en het fantastische, van de steeds veranderende verlangens en wensen, naar de realiteit van het zijn, van materiële werkelijkheid, en van de wereld.

Conclusie

Prachtige kaart en leuke toelichting. Het is grappig dat Stephanie Pui-Mun Law heeft gekozen voor hagedisachtigen voor Pentakels. Bij Waite zien we de hagedissen bij de Staven.  Dit is wat mij betreft geen probleem. Voor Stephanie heeft de hagedis te maken met het element Aarde en daar kan ik me in vinden. Voor Waite het de hagedis te maken met het element Vuur en daar kan ik me ook in vinden.

Onlangs las ik ergens, en ik weet niet meer waar, maar het was een boek over de Wet van Aantrekkingskracht, dat de schrijver opmerkte dat de meeste mensen geen idee hebben wat ze zaaien. Of bijvoorbeeld een appelzaadje in de grond stoppen en dan gaan zitten wensen en hopen dat er een eikenboom uit zal groeien. Zijn reactie was ongeveer: “Halló! Uit een appelzaadje, groeit als het even meezit een appelboom!” En wat hij bedoelde te zeggen is dat, wanneer je je droomleven wilt creëren, het van belang is dat je weet wat je zaait. Het is dus niet zo als Stephanie zegt: ‘Wat zal groeien, is wat je er zelf van maakt’. Maar wat zal groeien, hangt af van wat je zaait.

Gelukkig hebben we bij deze serie van Pentakels de hagedis die ons op het rechte pad houdt. En het rechte pad is het pad van helderheid over wat je wilt en daarop gericht blijven. Je oogst wat je zaait. En als je pompoenzaad zaait, dan krijg je een pompoenveldje en geen aspergeveldje. En dan kun je wel zeggen dat pompoenen ook leuk zijn en je er veel van geleerd hebt, bijvoorbeeld hoe je ze kunt uitsnijden voor Halloween en dat je nu pompoensoep kunt maken en pompoentaart. En het kan zelfs aanvoelen dat pompoenen ‘je pad’ zijn, maar het is ook mogelijk dat je last hebt van verward denken. Klinkt hard? Is het ook. Maar ik realiseerde me hierdoor wel, dat ik vaak genoeg verval in verward denken en na deze harde woorden, doe ik dat hopelijk minder vaak. Dus als je asperges wilt, zaai dan aspergezaadjes, want hoe hard je ook je best doet met dromen en wensen, uit pompoenzaad groeien geen asperges.

Kortom Pentakels Aas duidt op een zaadje, en dat zaadje heeft water en voeding nodig om te kunnen groeien. En iets zal er uit dat zaadje groeien. Wil je invloed op het resultaat, weet dan wat voor zaadje je zaait. Maar je kunt je ook altijd laten verrassen.

Het beeld komt nu bij mij op dat ik mijn kinderen af en toe vroeg wat ze wilden eten. Dan was het antwoord meestal ‘weet ik niet’. En wanneer het eten op tafel stond, dan morren en zeuren dat dat niet was wat ze wilden. Dus, wil je invloed, weet dan wat je wil.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00