Shadowscapes Tarot – Pentakels Twee

Pentakels Twee danst met de wind

shadowscapes tarot pentakels 2 dansende jonleur

Uit het boek

Hij staat op één been en danst een jongleer act van balans.

Shiva, dansend

Net als de Hindoe god Shiva, is hij bezig met de dans van schepping en vernietiging, een harmonieus evenwicht van tegengestelde krachten. Alsof zijn pose op zichzelf niet precair genoeg is, de rotsachtige top waarop hij neergestreken is, lijkt wiebelig en klaar om in de afgrond te tuimelen, bij de minste verkeerde beweging of verdwaalde windstoot: en toch is hij zelfverzekerd. Hij kent deze dans heel goed, kan de dynamiek van de situatie voelen; voelt, met zijn bewegingen, de wind passeren als een stille en onzichtbare partner, als zij een uitgebreide pas de deux uitvoeren. Zal het vertrouwen zijn ondergang zijn? Zal de Zefier [zacht briesje; luchtgeest] zijn speelsheid verliezen en verraderlijk toeslaan voordat hij kan reageren en compenseren voor een snelle verandering van windvlaag?

De Twee van Pentakels is een evenwichtsoefening: jongleren en alles in beweging houden, flexibel zijn en je aanpassen en gemakkelijk van richting kunnen veranderen. Treed deze uitdagingen die op je pad tuimelen, blijmoedig tegemoet, maar wees op je hoede om niet teveel tegelijk op je te nemen.

Conclusie

In feite komt de betekenis van de Shadowscapes Pentakels Twee overeen met die van Waite. Je kunt dus gerust de Waite betekenis aanhouden. Wat ik wel interessant vindt, is het beeld dat onze jongleur een dans van schepping en vernietiging danst, net als de Hindoe god Shiva. Dat geeft deze kaart een duidelijk spiritueel tintje en maakt de Twee van Pentakels minder aards.

Tarotlegging Balancing Act

Hoe kun je in balans blijven of zaken in balans houden? Leg er tarotkaarten op. Het Balancing Act tarotlegpatroon bestaat uit slechts 4 tarotkaarten en geeft inzicht in hoe je in de situatie staat, wat zal wegvallen, wat je kunt creëren en wat de invloed is van buitenaf waar je rekening mee moet houden. Probeer het eens!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00