Shadowscapes Tarot – Pentakels Drie

Tarotkaart Pentakels 3 – Het geheel is meer dan de som van de delen

Pentacles-3

Uit het boek

Ze werken samen als één, creëren een menselijke ladder en klimmen op elkaars schouders. Met hun gecombineerde hoogte, reiken ze naar boven, ze verlangen naar de hemel.
In de stenen muur, grift ze haar pentakels en haar kringen. Ze vormen een keten van overlappende bogen, net als haar met elkaar verbonden relaties: series van kringen van integratie en combinatie. Het is een wiskundige vergelijking van menselijke relaties en interacties.

Elke boog is met zorg gegrift, alsof zij een blauwdruk volgen. Haar vingers glijden door de stenen net zo gemakkelijk als ware het oppervlak kneedbare klei. Het massieve steen wordt zacht onder het zachte vlees van haar vingertoppen. Dat is de kracht van hun gezamenlijke wil, dat wat ‘onmogelijk’ is, wordt plotseling eenvoudig, alledaagse, haalbaar. Ze begrijpen de kracht van eenheid, wanneer men samenwerkt met anderen.

De Drie van Pentakels is de belichaming van teamwork, samen functioneren als een eenheid. Deze tarotkaart onderstreept bekwaamheid en iets volbrengen dat de verwachting overstijgt. Soms is de steun van anderen nodig om een doel te bereiken: niet alles kan alleen worden bereikt. Niet alles hoeft alleen gedaan te worden. Naar anderen uitreiken, is geen falen, maar het werken met anderen vereist geduld, planning en compromissen om zich te houden aan de regels van samenwerking.

Conclusie

De betekenis van de Shadowscapes Pentakels Drie komt overeen met de betekenis van Waite’s Pentakels Drie, maar ik vind het beeld van die menselijke ladder erg mooi. Eén plus één is drie: Het geheel is meer dan de som van de delen.

We kunnen dan ook terugkijken naar Pentakels Aas, waar we een zaadje hadden. En dan naar Pentakels Twee die in zijn eentje probeert de balans te houden. Als die twee gaan samenwerken, krijg je Pentakels Drie en gaat alles beter en vlotter.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00