Shadowscapes Tarot Balancing Act Tarotlegging

Shadowscapes Tarotlezing voor Balans

Gisteren, bedacht ik mij, dat ik nog geen Shadowscapes tarotlezing heb gedaan voor op de site, als afsluiting van de Shadowscapes Tarot Studie. Daarom even door het boekje gebladerd om te kijken wat er zoals aan tarotleggingen wordt aangeboden, want het leukst is natuurlijk een nieuwe legging. De ontwerpster, Stephanie Pui-Mun Law, heeft een aantal tarotleggingen opgenomen aan het eind van het boek. Hier kun je de één-kaart en drie-kaarten tarotleggingen vinden en het Keltisch Kruis, maar ook enkele die nieuw zijn voor mij.

Voor deze voorbeeldlegging, heb ik gekozen voor de Balanseer Act Tarotlegging, die gebaseerd is op de Shadowscapes Tarotkaart Pentakels Twee.

Wanneer gebruik je de Balanseer-Act tarotlegging?

Pentakels Twee gaat over het in balans houden van van alles en nog wat. Er zijn momenten waarop je het gevoel hebt dat je van alles en nog wat in balans moet houden. Dit kan te maken hebben met uiterlijke zaken zoals taken en verantwoordelijkheden die je hebt, of met innerlijke zaken, zoals je gevoelens en gedachten.

Met deze tarotlegging krijg je inzicht in hoe jij in de situatie staat, wat zal wegvallen, wat je kunt creëren en wat de invloeden zijn van buitenaf. Het aardige is dat deze invloeden van buitenaf  ‘wind’ genoemd zijn. Dat beeld sprak mij aan, omdat wind, bijvoorbeeld bij boogschieten, een belangrijke factor is, waar je geen invloed op hebt, maar wel rekening mee kunt houden, zodat je toch je pijl in de roos weet te schieten.

Het Balancing Act tarotlegpatroon

Voor de balanseer-act tarotlegging zijn vier tarotkaarten nodig, die als volgt worden neergelegd:

De Shadowscapes Balancing Act tarotlegpatroon

Betekenissen van de posities:

  1. Jij: Deze kaart laat zien wat je moet weten over jezelf in deze situatie. De kaart kan erop duiden hoe je positief of negatief de situatie beïnvloed of de invloed die de situatie op jou heeft.
  2. Wat gecreëerd wordt: Deze kaart laat zien wat je aan het creëren bent. Dit kan iets tastbaars zijn, maar ook ontastbaar. Het kan zijn wat je wil creëren maar ook iets wat je niet verwacht.
  3. Vernietiging: Deze kaart laat zien wat nu vernietigd wordt of zal wegvallen. Dit kan iets tastbaars zijn of iets ontastbaars. Het kan zijn wat je wilde vernietigen, maar ook iets wat je niet opzettelijk wil vernietigen.
  4. Wind: Deze kaart, zoals de zefier op de Twee van Pentakels, vertegenwoordigt de uiterlijke omgeving die de situatie beïnvloed. Deze kaart laat zien of dat gunstig of ongunstig zal uitpakken. Is de omgeving stabiel of is die aan het veranderen?

Voorbeeld Tarotlegging Balanseer-act met Shadowscapes Tarotkaarten

Ik heb veel verschillende taken en verantwoordelijkheden en meer dan genoeg te doen, dus ik heb zonder verdere vraag vier kaarten getrokken.

De Shadowscapes Balancing Act tarotlegging

Positie 1 – Ik

Op Positie 1 ligt de kaart die iets zegt over mij en wat ik moet weten in deze situatie. Hier trok ik, tromgeroffel ….. Pentakels Twee.
Interessant, omdat deze legging gebaseerd is op de Shadowscapes Tarotkaart Pentakels Twee. Ik ben dus net zoals die jongleur bezig om alles in balans te houden. Ik dans de dans van schepping en vernietiging.

Positie 2 – Wat gecreëerd wordt

Op positie 2 ligt de tarotkaart die iets zegt over wat ik aan het creëren ben. Hier ligt de Shadowscapes Kelken Ridder. De Kelken Ridder heeft een droom, en blijft daarop gericht. Hij houdt deze droom leven en helder vast in zijn gedachten. Ik vind deze kaart op deze positie bemoedigend. Droom vasthouden, doelgericht doorgaan en alles komt goed.

Positie 3 – Vernietiging

Op positie 3 ligt de kaart die aangeeft wat vernietigd gaat worden of gaat wegvallen. Hier heb ik Zwaarden Vijf. Dat is mooi. Weg met alle negatieve Zwaarden Vijf gevoelens. Bovenaan het stuk over zwaarden vijf had ik geschreven: Is overwinning wel mogelijk? En ik krijg nu heel sterk het gevoel dat door het beeld van wat ik wil creëren vast te houden, om mijn droom voor ogen te houden, de twijfel van Zwaarden Vijf als vanzelf zal wegvallen.

Als je een droom hebt, bijvoorbeeld 20 kilo afvallen, of een boek schrijven, dan ben je vaak in het begin enthousiast en gedreven, maar als het allemaal wat langer duurt, dan steekt twijfel zijn kop op of het allemaal wel gaat lukken en begint de droom te vervagen.

Door de droom levend te houden, en niet toe te geven aan het gevoel van twijfel, wordt het droombeeld sterker en valt de twijfel weg.
Dit past ook mooi bij het creëren in overeenstemming met de Wet van Aantrekkingskracht. Houd je droom voor ogen en je energie hoog en je zult als vanzelf naar de verwezenlijking van je droom worden getrokken.

En het aardige is, dat het mij gisteren nog opviel hoeveel synchroniciteit er op dit moment in mijn leven is. Die is er natuurlijk altijd, maar nu op zo’n fantastische manier. Ik lees iets of zie iets, en even later heb ik precies dát nodig waar ik net over gelezen heb. Dit maakt het leven zo fijn en gemakkelijk.

Positie 4- Wind

Op positie 4, als Wind-kaart, de invloeden van buitenaf, heb ik Zwaarden Drie. Gelukkig hoef ik daar niet van te schrikken, want ik heb de Shadowscapes Zwaarden Drie de mooiste kaart van het hele deck genoemd. Zwaarden Drie duidt op een prachtige dans met de hemel. Het is belangrijk om op innerlijke vrede gericht te blijven, ongeacht wat de buitenwereld op je afvuurt. Innerlijke vrede bepaal je zelf. Je kunt steeds weer die vrede opzoeken, ongeacht wat er om je heen gebeurt. En dit is belangrijk want als je meegaat in de ellende van de buitenwereld, of in de ellende van je eigen verhaal, dan gaat je energie omlaag, en dat blokkeert de manifestatie van je dromen.

Er zijn momenten van verdriet die, hoe verdrietig ook, gewoon horen bij het leven en onvermijdelijk zijn. Een geliefde overlijdt, iemand steekt een figuurlijke dolk in je hart door bijvoorbeeld je vertrouwen op ernstige manier te schaden. Er is tijd voor nodig om te helen.

Maar er zijn ook momenten van verdriet die je jezelf aandoet, door vast te houden aan je verhaal, en die kun je loslaten met behulp van technieken zoals Psych-K en The Work van Byron Katie bijvoorbeeld.

Ik ben blij met Zwaarden Drie want ik heb het gevoel dat door steeds weer die innerlijke vrede op te zoeken, de prachtige momenten van synchroniciteit aan het toenemen zijn. En het voelt inderdaad als een dansen met de hemel.

Zelf proberen?

Denk aan je vraag en klik op de knop hieronder om je kaarten te trekken.

Bedenk wel dat dit een legpatroon is dat te maken heeft met balanceren van zaken, dus dat je vraag te maken heeft met een dergelijke situatie.Als je zo’n soort vraag niet kunt verzinnen, kun je net als ik denken aan alle drukte in je leven en de kaarten trekken voor advies en inzicht.


Of gebruik de Ator Tarot, die je op precies dezelfde manier kunt interpreteren als het bekende Rider Waite Tarot deck.


Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00