Lente-equinox Tarotleggingen

Drie tarotlegpatronen om de Lente-equinox te vieren

Vandaag, 20 maart 2017, is de dag van de lente-equinox, waarop dag en nacht even lang zijn. In Wicca wordt rond deze tijd het Ostara-feest gevierd. Het is één van de belangrijke sabbats op het Wiel van het Jaar.

Aan alles kon ik voelen dat het voorjaar eraan kwam. Ik was er ook ontzettend mee bezig zonder dat echt dóór te hebben. Ik richtte me bewust op het zien van voorjaarsbloemen in de grasveldjes onderweg naar school en terug. Ik heb allerlei achterstallig schoonmaakwerk verricht en opgeruimd. Mijn creatieve projecten stonden in het teken van het voorjaar, of in ieder geval van zon, strand en warmte. Maar ik dacht niet echt aan lente. Daar had ik Google voor nodig.

lente-equinox, voorjaar tarot

Omdat ik het plaatje niet snapte, heb ik erop geklikt en zo kwam ik erachter dat het vandaag de dag van de lente-equinox is. De perfecte tijd voor een lentepunt tarotlezing.

Hieronder drie tarotlegpatronen om uit te kiezen. Of doe ze allemaal. Maar niet allemaal op dezelfde vraag, want dat werkt nooit zo goed. Ik kan niet zo snel vinden of ik daar al over geschreven hebt, maar als je een vraag hebt, een belangrijke brandende vraag en je blijft er tarotkaarten op trekken, wordt je verwarring vaak alleen maar groter. Ik kan me niet voorstellen dat ik hier nog nooit over geschreven heb, maar het is wel belangrijk, dus bij deze.

Als het niet lukt om je tarotlegging te interpreteren

Als je de kaarten in de tarotlegging niet begrijpt, laat de legging rusten. Misschien dat in de loop van de dag of de volgende dag, er ineens een lampje gaat branden.

Blijf je kaarten treken op dezelfde vraag, dan krijg je zoiets als de volgende les en de daarop volgende les enz. Als je al moeite hebt met les 1, dan helpt het je echt niet om verder te gaan met de lesstof. Je hebt al antwoord gekregen en het volgende antwoord bouwt voort op het eerste antwoord. Heb je het eerste antwoord niet begrepen, dan is de kans klein dat je het antwoord dat voortborduurt op de eerste je ineens het licht doet zien.

Wat kun je dan wel doen?

  • Een tweede opinie tarotconsult aanvragen.
  • Je legging laten rusten en hopen op een inzicht.
  • Doe alsof de tarotlezing niet voor jou is, maar voor iemand anders.
  • Na een dag of vijf of zo, het nog een keer proberen.
  • Of, en dat kan vaak helpen, de kaarten uit de legging bijelkaar vegen en er dan één uittrekken met bijvoorbeeld de vraag: Welke kaart is de ingang voor het begrijpen van deze legging? Of iets dergelijks.Het is wel handig om eerst je tarotkaarten op te schrijven, zodat je nog weet welke kaart waar lag. Ga dan kijken op je de getrokken kaart, kunt plaatsen op zijn oorspronkelijke positie in relatie tot de vraag. Mediteer erop, kleur de kaart, ga erover schrijven.

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden ZevenIk vind zelf de methode van het aan-een-stuk-door-schrijven goed werken. Stel, je zit met bijvoorbeeld Zwaarden 7 op de positie van de wens in het Keltisch Kruis of Zwaarden 3 of De Toren. Je kunt hier niks mee, maar je hebt deze kaart ook nog eens getrokken als ingang tot de legging.

Leg dan die tarotkaart voor je neer, en ga non-stop schrijven over die kaart; wat je niet snapt, wat je er stom aan vindt, wat de steekwoorden zijn, wat de kaart zou kunnen betekenen en wat niet, waar hij je aan doet denken. En als ik zeg ‘non-stop’, dan bedoel ik non-stop! Ga niet pauzeren en nadenken over wat je geschreven hebt. Schrijf waar je over wilt nadeken ook maar op. Blijf schrijven!

Ga herhalen als je niks nieuws kunt bedenken. Schrijf op wat je ziet. Ik heb wel eens bij de Page van Zwaarden geschreven: En waarom heeft hij eigenlijk zo’n stomme paardestaart? Die had ik ook. En nog dezelfde week ben ik naar de kapper gegaan voor een ander kapsel. Uitstekende beslissing. Dat had niets met de vraag te maken, maar was een soort zijdelinkse, leuke bijkomstigheid. Als je dan gewoon blijft schrijven, dan krijg je op een gegeven moment een soort van aha-ervaring. Het antwoord komt vanuit je onderbewuste boven gedreven. Voor mij werkt deze methode altijd! En het duurt meestal helemaal niet zo lang. De eerste keer misschien een half uur. Maar meestal maar een minuut of 10. Die 10 minuten kunnen heel lang lijken, als je voor je gevoel alleen maar onzin zit uit te kramen. Maar blijf gewoon alles wat bij je opkomt, opschrijven tot het licht aangaat.

Wat brengt de lente? Bekijk het met tarot.

Grote schoonmaak tarotlegging

Grote schoonmaak tarot legpatroon

Van oudsher werd in het voorjaar grote schoonmaak gehouden. Alle rommel werd het huis uitgeveegd, er werd gesopt en geboend. Dat vegen, soppen en boenen, maakt niet alleen een huis schoon, maar helpt ook om ‘geesten’ te verdrijven en het maakt de bewoners klaar om  weer hard aan het werk te gaan: grond bewerken, zaaien, wieden, enz.

Met bovenstaande legging, die ik heb gevonden op littleredtarot.com) kun je kijken waar je nu staat met kaart 1 en 2. Wat eruit moet, kaart 3 en 4.

Tarotkaarten op 5, 6 en 7 laten zien hoe je het voorjaar in huis kunt brengen, hoe je het voorjaar kunt aangrijpen. Je kunt dit lezen als nieuwe mogelijkheden, maar ook een nieuwe houding, nieuw plan, of vernieuwingen of een project waarvoor nu veel energie voorhanden is. Lees deze 3 kaarten als een verhaal.

En de kaart die op positie 8 komt te liggen, duidt op iets wat echt weg moet! Dit kan een overtuiging zijn, een houding, een slechte gewoonte. Laat de kaart het je vertellen.

Voorjaarsenergie tarotlezing

Voorjaarsenergie - tarotlegging

Met deze tarotlegging kun je onderzoeken hoe het staat met je energie en krijg je een beeld van de ontwikkeling van een plan.

De kaart op positie 1 duidt op jezelf. Waar je nu staat. Waar je naar toewilt.

De kaart op positie 2 duidt op je kracht, op je energie.

Op 3, 4 en 5 liggen kaarten die duiden op wat er aan het ontluiken is (positie 4) en 3 en 5 laten zien hoe dat er uitziet in knopvorm en bloesem vorm.

De kaarten op 6, 7 en 8 duiden op de volgende stap in de ontwikkeling, die al dan niet al in de lente bereikt kan worden. De kaart op positie 7 duidt op de bloem in volle bloei, op de vrucht van je inspanningen. En om dat te bereiken moet er misschien ook gesnoeid en gewied worden. Wat dat is, kun je aflezen aan de kaarten op de posities 6 en 8.

In het midden van beneden naar boven krijg je inzicht over hoe jij in de situatie staat, wat je kracht is, wat kan ontluiken en wat daaruit kan groeien. De knop- en bloesempositie geven meer informatie over het traject. En de snoeiposities geven aan wat opgeruimd moet worden. Dit kunnen bijvoorbeeld ook obstakels zijn om rekening mee te houden.

Voorjaarsgeschenk Tarotlegging

Voorjaarsgeschenk - tarotlegging

Met deze legging, kun je het voorjaar verwelkomen (positie 1). De kaart die hier komt te liggen kan aangeven wat je verwacht of wenst in deze lente.

De tarotkaart op positie 2 laat zien wat je achter je laat of wat je moet opgeven om het gewenste te bereiken.

De kaart op positie 3 laat zien wat voor soort actie of energie nodig is, om je wens vooruit te helpen.

De kaart op positie 4 is een verrassing. Ik dacht aan een verrassingsei. De lente heeft tal van verrassingen voor je in petto. Je weet nooit wat ineens gaat opkomen. Maar deze kaart duidt op een fijn geschenk, op iets waardevols. Het kan ook hulp uit onverwachte hoek zijn of een onverwachte meevaller op een heel ander vlak. Ook als hier dus een negatieve kaart komt te liggen, is het van belang om die positief te interpreteren.

En op positie 5 ligt de uitkomstkaart die duidt op hoe je verwachting zich ontwikkelt.

Veel plezier met deze legpatronen!

Tweede Opinie Tarotconsult

Kom je zelf niet uit een tarotlegging, dan kan ik het Tweede Opinie Tarotconsult van harte aanbevelen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00