Energetisch Reinigen van je Woonruimte

Energetisch schoonmaken van je leefruimten, net zo belangrijk als stoffen.

Voel je je niet prettig in huis, denk je dat er ‘geesten’ zitten, of voelt de energie gewoon niet goed?

Dan kan het helpen om je huis energetisch te reinigen. De energie in een huis is niet van constante kwaliteit en kan heel gemakkelijk vervuild raken, net zoals een huis iedere keer weer stoffig wordt. Oorzaken dat energie negatief geladen raakt zijn langdurig negatief denken, ruzies, maar ook langsrazend verkeer. Dan is het altijd nog mogelijk dat er inderdaad ‘spoken, geesten of entiteiten’ rondhangen. Deze kunnen meegekomen zijn met bezoek, of verdwaald zijn en gedacht hebben: “hier blijf ik hangen.”
De Toren uit de Halloween Tarot - een huis vol geesten

Van vervuilde energie in huis, kun je van slag raken. Je kunt er opvliegend van worden of juist lusteloos. Is er veel ruzie in huis geweest, slapen de bewoners slecht, heb je soms het idee dat je van de trap geduwd wordt, struikel je meer dan anders? Dat zijn allemaal tekenen dat de energie vervuild is. Deze energieën kunnen eruit zien als grijze, mistige flarden maar ook als donkere monsters met klauwtjes. De energie kan bijna doorzichtig zijn waardoor ze bijna niet voelbaar is maar ook stroperig of aanvoelen als kouwgom. Of je die energie nu wel of niet ziet, maakt niet uit, energetisch reinigen is heel eenvoudig.

Energetisch reinigen – zo doe je dat

Eerst bezemen

bezem5

Heb je een achterdeur dan zou ik die kiezen als uitgang om de energieën naar buiten te vegen. Begin je reinigingswerk zo ver mogelijk bij de gekozen uitgang vandaan. Stel je voor dat je een bezem in de hand hebt en maak dan zwaaibewegingen om de ‘negatieve energie’ weg te bezemen naar de achterdeur toe. Wanneer je liever een echte bezem in de hand neemt, mag dat ook. Ik neem vaak een tijdschrift om mee te ‘vegen’. Dat je die energie niet kunt zien, maakt niet uit. Doe maar alsof. Wanneer je een zolder hebt, begin je daar. Ik heb een niet-beloopbare vliering en sla die over. De badkamer is in mijn huis de plek die het verst van mijn achterdeur verwijderd is. Dat is dus de plek waar ik mijn energiewerk begin. Ik begin bovenaan bij het plafond in de hoek van de douche omdat die plek het verst van de badkamerdeur verwijderd is. Met het tijdschrift in de hand maak ik zwaaibewegingen om de negatieve energie weg te vegen. Met kracht veeg ik alles de deur uit. Wanneer ik klaar ben, sluit ik de badkamer deur en ga ik naar de volgende kamer. In mijn geval is dat de slaapkamer. Ik bezem of veeg weer van boven naar beneden en naar de deur toe. Wanneer deze kamer ook klaar is, sluit ik de deur en ga ik naar de volgende kamer.

Vergeet niet de kasten uit te bezemen en bezem ook onder het bed en andere meubelen. Soms kun je het gevoel hebben dat je zoveel energie voor de bezem uit bezemt dat je direct naar je uitgang bezemt om de boel je huis uit te vegen, voordat je naar de volgende kamer gaat. Soms kun je het idee hebben dat zo’n energie weer achter je bezem glipt net zoals stof dat ook doet. Met een maaiende beweging van je bezem (of tijdschrift) grijp je dat ontsnappende stukje energie weer, net zoals je zou doen bij ander vuil. Het hele gebeuren is een soort vegen of stoffen in de lucht in plaats van op de vloer. Vergeet de gangen, overloop en kelderkasten niet en wanneer een schuurtje of garage verbonden is aan je huis, neem die dan ook mee.

Ik ben het met iedereen eens dat het geen gezicht is en nergens op slaat en dat je wel heel zot moet zijn om dit te doen…MAAR… het werkt.

Witte Salie – perfect om je huis te reinigen

Nadat je zo zorgvuldig het hele huis schoongeveegd hebt – en dat kan een hele tijd duren, zeker voor de eerste keer – , is het verstandig om het huis na te behandelen met witte salie.

Loop met die rokende salie door het hele huis zodat die rook in alle hoeken en gaten kan gaan zitten. Ik doe meestal ook de kasten even open om ook die ‘door de rook te halen’. Salie heeft een bijzonder krachtig reinigende werking. Ik vind salie niet echt lekker ruiken, dus ik doe dit energiewerk meestal vroeg op de avond, zodat de lucht tijd heeft om weg te trekken voordat ik ga slapen. Je kunt het natuurlijk ook ‘s ochtends vroeg doen of op ieder ander tijdstip.

Het is mogelijk dat je de volgende dag het gevoel hebt dat het nog niet helemaal ‘goed’ is. Luister naar je gevoel en bezem nog een keer door je huis en behandel nogmaals na met salie. Vervolgens kun je dit reinigingsritueel zo vaak herhalen als je wilt. Zelf doe ik dit ongeveer eens per maand. En soms doe ik alleen het salie deel. Maar mijn ervaring is dat wanneer ik alleen bezem en de salie laat zitten, alles wat ik het huis uitgeveegd heb, een uur later gewoon weer binnen rondspookt. Salie is dus echt een belangrijk onderdeel van het ritueel.

Om de salie te branden heb je iets nodig dat vuurvast is. Een schelp wordt vaak aanbevolen. Zelf heb ik ook zo’n schelp, maar omdat die best wel heet wordt en ik ermee door mijn huis loop, plaats ik schelp met salie in een kleine ovenschaal, als er dan stukjes salie uit de schelp vallen, valt het in de ovenschaal en niet, eventueel smeulend, op de grond.

Je hebt niet veel nodig. Steek een stuk salie aan en plaats het in de schelp. Het heeft nogal de neiging om te doven, maar door af en toe met je handen (of met een veer) boven de schelp te wapperen, blijft de salie branden en rook ontwikkelen.

Waar kan je salie kopen?

Gedroogde witte salie is te koop in de meeste new age winkels, Bol.com en nu ook in de shop van Tarot Stap voor Stap! Ikzelf vind een set met abelone schelp, salie en heilig hout erg fijn.

Er is ook salie in de vorm van wierookstokjes. Hier zitten altijd andere stoffen bij. Ik raad het gebruik daarvan af, tot je in ieder geval de werking van losse, gedroogde witte salie kent.  Gedroogde witte salie ken ik, en ik weet dat het fantastisch werkt. Ik weet ook dat er wierooksoorten zijn, die juist geesten aantrekken. Vandaar dat ik altijd voorzichtig ben met wierook, welke wierook dan ook.

Tegenstrijdige informatie

Soms wordt aangeraden om van beneden naar boven te werken en ramen open te zetten. Het idee is dat rook opstijgt en alle energetische negativiteit ook opstijgt om de rook voor te blijven. Maar als je boven begint, dan vlucht de energetische negativiteit vanzelf naar beneden en door een open raam of achterdeur naar buiten. Ik werk altijd van boven naar beneden, maar ik veeg meestal eerst, want het is een kleine moeite en samen met de salie is het effect wonderbaarlijk. Ik heb het idee dat de negatieve energie ook geen open deur of raam nodig heeft om naar binnen of naar buiten te gaan. Ik zet ook nooit extra ramen open, want ik heb het gevoel dat het beter is dat de lucht van de salie zo lang mogelijk blijft hangen, zodat alles wat ik er net heb uitgeveegd, geen zin heeft om direct weer terug te keren.

Onzeker of het heeft gewerkt? Trek er een tarotkaart op.

Als je je afvraagt of je het wel goed gedaan hebt, of dat nog een behandeling nodig is, dan kun je daar natuurlijk gewoon een tarotkaart op trekken. Je kunt hiervoor de tarot dagkaart/advies kaart gebruiken.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00