Het “Wat vindt hij van mij?” – tarotlegpatroon

De meest gestelde vraag aan de tarot

Mary K. Greer, een tarotexpert bij uitstek en schrijfster van verschillende boeken over tarot, heeft een nieuwe legging op haar blog gezet met de titel: Hoe denkt hij over mij? Zij merkt daarbij op dat dit online de meest gestelde tarotvraag is. Volgens mij ook offline. Hoe dan ook, zij is niet zo dol op die vraag en ik ook niet. Zij geeft als reden dat gevoelens en gedachten nogal kunnen fluctueren. En dat is waar, maar een veel belangrijkere reden is volgens mij, dat de kans groot is dat hij (of zij) helemaal niet aan je denkt en dat de kaarten je teruggeven wat jij denkt dat hij denkt. Kortom, dit is een legging om voorzichtig mee om te gaan, want de betrouwbaarheid ervan is twijfelachtig.

Waarom dan toch deze legging doen?

  1. Het is een historische legging, die Greer gevonden heeft het kleine witte boekje dat geleverd wordt bij de Livre du Destin / Book of Fate kaarten gedrukt door Grimaud in Paris rond 1890. Grimaud brengt deze kaarten trouwens nog steeds uit. Het is een set van 33 kaarten die lijken op de Lenormand.
  2. Het is de meest gestelde vraag aan kaartlezers en blijkbaar is dat al eeuwen zo.

Een kaartlegging voor enig inzicht in de vraag ‘Hoe denkt hij over mij?’ kan dus handig zijn.

livredudestin

Het legpatroon om inzicht in iemands gedachten te krijgen

Hier is het legpatroon dat je kunt gebruiken met tarotkaarten, runen, Lenormand kaarten, Livre du Destin kaarten enz.

De betekenis van de posities staat eronder. Voor ‘hij’ kan natuurlijk ook ‘zij’ gelezen worden als je vraagt naar de gedachten van een vrouw.

tarotlegging-leuk-vinden

De eerste kaart is de persoonskaart en wel de kaart voor de persoon van wie je de gedachten over jou wilt kennen.

Dus als ik mij afvraag of Piet ook op mij is en zou ik de Lenormand kaaten gebruiken, dan kies ik de Heer-kaart als persoonskaart voor Piet. Als ik mij zou afvragen hoe Marie over mij denkt, zou ik de Dame kiezen.

Wanneer ik Tarotkaarten gebruik dan zijn er verschillende mogelijkheden, zoals ik heb aangegeven in het artikel “Wat is een significator in tarot?” Ik kan bijvoorbeeld een hofkaart kiezen waarvan ik denk dat de eigenschappen ervan het meest overeenkomen met die van Piet. Of ik kan een hofkaart trekken of ik kan het mezelf gemakkelijk maken en de Keizer nemen.

Je kunt de persoonskaart ook gewoon trekken uit het hele spel, zoals ik heb gedaan voor onderstaand voorbeeld.

Voorbeeld tarotlegging

Lenie, een vriendin van mij vraagt: “Hoe denkt collega A over mij?”
Lenie heeft geen romantische gevoelens voor A, maar dit is een vraag over de samenwerking.  Soms denkt Lenie dat A denkt dat zij nergens verstand van heeft.

We trokken de volgende kaarten:

tarotlegging-leuk-vinden-ingevuld

Zoals gezegd, we hebben de significator niet uitgezocht maar getrokken. De significator is De Hogepriesteres. Ik waarschuw haar, dat de kaarten dus heel goed kunnen teruggeven wat zij denkt dat hij denkt. Zij merkt op dat het ook kan zijn dat de kaarten aangeven wat hij denkt, want zij vindt hem net zo ondoorgrondelijk als de Hogepriesteres. Dus ze vindt deze tarotkaart een geschikte persoonskaart voor A.

Op positie 2 – wat voelt hij in zijn hart – hebben we de Zwaarden Aas. Dit is nogal een verstandelijke kaart en duidt op het krijgen van een inzicht of een knoop door hakken. In dit geval denken we aan een inzicht.

Op 3 (boven) ligt De Ridder van zwaarden. Deze kaart duidt op wat hij denkt. Hij ziet haar misschien als iemand die snel beslissingen neemt. als iemand die vaart achter de dingen zet. Haar gedachten gaan vliegensvlug en ze ziet snel verbanden. Ze merkt op dat dit ook voor A opgaat.

Op 4 onder, wat hij onderdrukt, ligt de Koningin van Kelken. Dit is een kaart van in je element zijn, van gevoelens en intuïtie. Het is interessant dat zij hem ziet als de ondoorgrondelijke Hogepriesteres en dit kan ermee te maken hebben dat hij geen zicht heeft op zijn gevoelens, en die liever onderdrukt. Dat sluit eigenlijk ook mooi aan bij de twee zwaarden kaarten. Hij is dus niet iemand van gevoelens en emoties. Lenie wil graag horen dat ze iets goed doet, wat hij vindt, hoe hij zich over iets voelt, en dat komt er gewoon niet uit.

Op 5, wat hij niet leuk vindt aan haar, ligt De Dood. Dit is een kaart van zaken beëindigen, van afsluiten. Misschien dat ze zich voor hem afsluit en waarschijnlijk komt dit door haar perceptie dat hij haar dom vindt, wat niet uit de legging blijkt.

Op 6 ligt Kelken Koning. Dit is wat hij wel leuk vindt aan haar. De Kelken Koning duidt op gevoelens onder controle hebben. Dat heeft zij. en dat vindt hij dus blijkbaar prettig aan haar. Dat zou kunnen kloppen, omdat hij het duidelijk niet op gevoelens heeft. Dus waarschijnlijk is het op momenten dat ze het over gevoelens en/of intuïtie heeft, dat hij hij haar het idee geeft dat ze niet goed bij haar hoofd is. Zij denkt hier een tijdje over na, en zegt dat dat zou kunnen kloppen.

AngstNu wisten we niet zo goed wat we met De Dood aanmoesten, dus hebben we daar een Duiveltje op getrokken. Lenie trok Angst. Het lijkt er dus op dat A ziet dat er momenten zijn dat Lenie zich afsluit en dan is de deur ook echt dicht. In ieder geval zo ziet hij het. Hij ziet wellicht ook de angst van Lenie, maar weet niet waar die vandaan komt. Zij wil niet dom gevonden worden, en hij vindt haar waarschijnlijk helemaal niet dom. Maar omdat ze nooit over dit soort dingen praten, weten ze geen van twee echt wat de ander denkt.

We vonden dit een interessante legging, want bij nader inzien, lijkt het erop dat zowel Lenie als A erg zakelijk zijn ingesteld op werk. Het werk gaat voor, het werk moet af, en daar zetten ze vaart achter. Ze zijn allebei snelle denkers en leggen gemakkelijk verbanden. Ze hebben het niet vaak over gevoelens/emoties of intuïtie want ze denken waarschijnlijk allebei dat dit een gebied is waar ze beter weg van kunnen blijven.  Ze willen de werkrelatie goed houden.

Lenie zegt dat ze door deze legging een veel beter gevoel heeft over A. Ze mag hem graag en ze kunnen goed samenwerken, maar ze vond de omgang moeilijk. Maar ze ziet nu dat ze waarschijnlijk een verkeerd beeld van hem had, net zoals hij van haar een verkeerd beeld heeft. Ze gaat testen of ze het wat vaker over gevoelens en intuïtie kan hebben, als het zo uitkomt. En als hij reageert op een manier die haar het gevoel geeft dat ze een domme gans is, gaat ze hem daar gewoon naar vragen.

Kortom, best een bruikbare legging. Maar voorzichtigheid blijft geboden. Maar dat is eigenlijk altijd zo met kaartleggen.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00