Tarot Hofkaarten: Wie ben ik?

tarot - hofkaarten

Welke tarot hofkaart typeert mij? Mijn moeder, vader enz.

Een leuke manier om de hofkaarten te leren kennen, is om hofkaarten te trekken voor je familie, vrienden en collega’s en er dan over na te denken, waarom de tarot (of je onderbewuste) van mening is dat die tarotkaart het beste bij die persoon past. Soms herken je iemand direct in een bepaalde hofkaart – en dat is handig om de eigenschappen van die kaart te onthouden -, andere keren is het onduidelijk. Vaak is dat een aanwijzing dat de tarot je iets over die persoon wil vertellen dat je niet ziet. Niemand is helemaal één hofkaart. In feite hebben we de eigenschappen van alle hofkaarten in ons, maar sommige eigenschappen steken boven de anderen uit.

Een andere vraag die je kunt stellen, is: Welke eigenschap moet ik ontwikkelen om mijn doel (vul doel in) te bereiken. Ook kun je onderzoeken ‘wie je bent’ in verschillende situaties: thuis, op werk, op feestjes, op vakantie etc.

Geen zin om alle hofkaarten uit je deck te vissen? Geen nood, hieronder kun je snel en gemakkelijk een hofkaart trekken.

Denk aan je vraag en klik op de knop voor je hofkaart:


Hoe ben ik veranderd in de loop der tijd?

Een cursist stelde de vraag: Hoe ben ik veranderd van verleden, naar heden, naar toekomst.

Ik vind het zo’n leuke vraag, dat ik hem gelijk geprobeerd heb. Zij trok op deze vraag 3 tarotkaarten uit het hele deck. Je kunt ook kiezen voor 3 tarotkaarten uit alleen de hofkaarten.

Als je telkens één kaart trekt met de knop hierboven, heb je kans dat je twee keer dezelfde tarotkaart trekt. Dat kan interessant zijn. Het kan aangeven dat je geen groei hebt doorgemaakt, gewoon jezelf bent gebleven. Of wanneer je in het verleden bijvoorbeeld de Koning van Kelken hebt, en in het heden Zwaarden Page en in de toekomst weer Koning van Kelken, kan dat erop duiden dat je nu, in het heden, tijdelijk in de stress bent geschoten door iets dat je angstig maakt. En daarna kom je weer terug in je rustige Koning van Kelken zijns-toestand, maar dan dieper omdat je een transformatie hebt doorgemaakt.

Je kunt de vraag ook specifiek maken. Bijvoorbeeld, hoe heb ik me in mijn werk ontwikkeld? Of hoe ben ik gegroeid door dagelijks mediteren? Hoe heeft wonen in Italië mij veranderd? Enzovoort.

Wil je direct drie hofkaarten trekken, gebruik dan de blauwe knop hieronder.

Wil je drie tarotkaarten trekken uit het hele spel, gebruik dan de oranje knop hieronder.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00