Shadowscapes Tarot – Kelken 5

Kelken 5 – geniet van haar verdriet?

Cups-5

Uit het boek

Ze trekt over de zandduinen. Haar voeten zinken weg bij elke stap, zodat haar benen pijn doen, tegen de tijd dat ze het water bereikt. Ze loopt naar het einde van het strand en omklemt stevig de halfgevulde (halflege?) kom, bang dat de kom uit haar verkleumde vingers zal glijden en breken op de rotsachtige kust.

Het water is ijskoud aan haar voeten. De branding spoelt over haar tenen, en veroorzaakt een kou die zij voelt tot op haar botten. Hierdoor voelt haar lichaam broos aan. Ze rilt. Ze denkt dat het de wind is op haar schouders, maar merkt niet dat het de natuurwezens zijn die haar aanraken. Ze beroeren haar rug met zachte vingers en fluisteren comfort in haar oren, maar ze merkt dit nauwelijks op, zó gaat zij op in haar eigen verdriet en ellende. Ze heeft haar hoop uitgestuurd over de zee. Zij zijn uitgevaren op een wit schip en ze vraagt zich af of ze vervuld zullen terugkeren.

Ze vult de kom met haar tranen. De druppels die over haar wangen lopen, vullen haar bijna met een sensueel genot. Ze verbeeldt zich dat een vis zwemt in die tranen, zwemt door de lucht van de lege kom, niet gebonden door vloeistof of lucht. Zij plaatst haar zilte offer naast de anderen op de grond.

Kelken Vijf wentelt zich in spijt en verlies. Deze kaart duidt op de afwijzing van plezier, het gevoel verdriet en verlangen naar wat had kunnen zijn.

Conclusie

De gevoelens van hopeloosheid en verdriet van Kelken Vijf worden hier duidelijk neergezet. Er is geen hoop zolang zij zichzelf blijft wentelen in haar verdriet en ellende. Zij  heeft haar hoop uitgestuurd in een schip om haar hoop, haar wensen in vervulling te doen gaan. Maar ik denk dat het zo niet werkt. Ze zal zelf actief iets moeten doen aan het loslaten van het verdriet en iets moeten oppakken dat haar kan vervullen. Hoewel de 2 rechtopstaande kelken eigenlijk ontbreken op de kaart, komen De Rider Waite tarotkaart Kelken Vijf en de Shadowscapes Tarot Kelken Vijf qua betekenis met elkaar overeen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00