Shadowscapes Tarot – Page van Zwaarden

Page van Zwaarden – open van geest

Swords-Page

Uit het boek

De Page van Zwaarden omhelst een jonge zwaan, haar lichaam een levende wieg om de zwaan te beschermen. Ze heeft een sterk gevoel van doelgerichtheid. De zwanen spiegelen haar houding, en verzamelen zich boven haar om haar te beschermen met hun krachtig wiekende vleugels. Ze zijn waakzame bewakers. Met oplettende ogen nemen ze alles in. Hun vleugelslagen veroorzaken een opwaartse luchtstroom die haar draagt door de nacht.

Ze kijkt naar de sterren voor begeleiding, volgt hen als zeelieden ooit deden. De ijle straling van die verre lichtpuntjes markeert het te volgen pad, zoals ze sinds de oudheid hebben gedaan, voor degenen die weten hoe ze hun ingewikkelde patronen moeten lezen. Hun web van licht vormt een geheimzinnige kaart. Terwijl ze vliegt door de lucht, roepen zij haar en haar metgezellen en de wind zelf. In een stormloop, geeft de wind aanzwellend aan die oproep gehoor. Zij is er verheugd over; als die wind plotseling verschuift onder haar vleugels, ze past zich snel aan. Ze is zich bewust van deze subtiele veranderingen en weet hoe ervoor te compenseren. Ze wenkt naar jou, en nodigt je uit om je ogen te ontdoen van de bewolkte waas van te veel daglicht, en om het pad te zien dat de nachtelijke bewakers van de lucht bieden.

De Page van Zwaarden belichaamt eerlijkheid en oprechtheid. Ze is niet bang om haar geloof te onderzoeken, ze kijkt naar de balans tussen zwart en wit om haar heen zonder te oordelen en ze kent de maat van haar eigen ziel. Ze is niet bang voor emotie, hoewel ze zich niet door emoties laat leiden voor het nemen van beslissingen; logica is wat haar het meest domineert. Haar geest is snel en analytisch, en ze gebruikt dat om haar doelgerichtheid te gidsen en situaties te beoordelen. Ze rekt haar percepties op, om te proberen ruimte te maken voor het nieuwe en het onbekende.

Conclusie

Wat zal ik ervan zeggen? Ik vind het een mooie kaart. De Page van Zwaarden wordt hier getoond als een vrouw met vleugels en dit geeft haar iets engelachtigs. Het beschermen van de jonge zwaan past hierbij. Ze wordt omschreven als iemand met een duidelijk doel, of in ieder geval het gevoel een doel te hebben. Ze volgt de sterren om haar doel te kunnen bereiken. Ze is eerlijk en oprecht. Ze is niet bang haar overtuigingen te onderzoeken. Ze is snel van geest en oplettend en kan hierdoor snel bijstellen wanneer dat nodig is. Ze wijst emoties niet af, maar laat zich er ook niet door leiden. Logica staat bij haar voorop. Wat ik ook erg mooi vindt, is het beeld dat ze haar perceptie oprekt, en zich dus niet laat beperken door wat ze ziet, maar bereid is om ruimer te zien, verder dan haar neus lang is en weet dat er meer is tussen hemel en aarde en dat meer, dat nieuwe en onbekende, graag wil ontdekken.

Kortom, de Shadowscapes geeft een heel andere eerste indruk van de Page van Zwaarden dan dezelfde kaart van Waite. Maar alles wat hierboven genoemd is als eigenschappen van de Page, zijn zeer beslist ook op de Page van Zwaarden van Waite van toepassing. Dus in die zin is deze beschrijving een prachtige en zinvolle aanvulling om de Waite Page van Zwaarden beter te leren kennen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00