De Magie van de Shadowscapes Hogepriesteres

De Eeuwenoude Kennis van de Tarot Hogepriesteres

tarot shadowscapes hogepriesteres

Visualiseer en beleef eerst de kaart!

Deze afbeelding vind ik niet zo heel mooi, maar het verhaal is prachtig. Ik heb daarom, naast de betekenis, het verhaal uit het boek ook maar vertaald.

De Hoge Priesteres opent zich naar de hemel. Ze koestert zich in de schittering die de sterren werpen op haar omhoog gerichte wangen. Ze zuigt hun trillend schijnsel op, voelt hun gloed in haar geest, waar het gangen opent en danst in patronen van filigraan.

De sterren zingen :

We waren hier toen de bergen jong waren
en de zee nog enkel een droom …
we hebben de heuvels in bloei zien staan met ontelbare miljoenen seizoenen …
we zagen de wolken hun visioenen schilderen
in een trage taal door de eeuwen heen…
laat ons spreken.

De uil roept in de duisternis, roept naar zijn meesteres met de muziek van de nacht. Zijn witte veren glanzen in het maanlicht als een licht van binnenuit. Hij glijdt door de duisternis om naast haar tot rust te komen.

In het schemerlicht, is de nacht vol gefluister – de geheime kennis van de sterren, de bomen en van de aarde. Hun geesten verhalen over hun verzamelde verhalen en wijsheden op een zacht ruisende toon.

De Hogepriesteres weeft die geluiden door haar vingers en trekt de stemmen de fysieke werkelijkheid in, die tussen haar vingers versmelten tot een opengewerkte sleutel. Ze roept de uil naar zich toe. “Neem dit en wees de dragers van geheimen,” vertelt zij hem. “

Dit sluit zo ontzettend mooi aan op het sjamanistische Huna concept van de vier werelden en hoe alles en iedereen met elkaar verbonden is en dat alles levend is en op elkaar reageert en inwerkt. De sleutel tot de geheimen van de Hogepriesteres is om te luisteren naar het zachte gemurmur van alles om je heen.

Betekenis:

“Wijsheid, kennis, leren, intuïtie, zuiverheid, deugd. De Hoge Priesteres heft haar armen uit, en in dat gebaar, wordt haar hele lichaam het levende symbool van een kelk. De uil is een bewaarder van kennis en hij draagt een sleutel om mysteries te ontgrendelen. De granaatappel is onlosmakelijk verbonden met Persephone, die de zaden geproefd heeft en daardoor gebonden is aan Hades. Het is een vrucht van de vruchtbaarheid en de dood. De wassende en wanende manen geborduurd op haar kleding, van maansikkel naar halve maan naar volle maan, tonen de volledige cyclus in een enkel beeld.”

De mythe van Persephone en de granaatappel

Demeter is de godin van de vruchtbaarheid en haar symbool is het koren. Persephone is haar dochter. Hades is de god van de onderwereld. Hades wordt verliefd op Persephone en op een dag ontvoerd hij haar naar de onderwereld. Demeter is radeloos. Ze heeft geen idee waar haar dochter is. Haar zoeken neemt haar zo in beslag dat de wereld verdort. De andere goden vinden dit niet kunnen en zeggen tegen Zeus dat hij er iets aan moet doen. Hades moet Persephone laten gaan. Dit kan alleen als ze niets in de onderwereld heeft gegeten. Ze heeft echter een aantal zaadjes van de granaatappel gegeten en daarom moet ze een deel van het jaar in de onderwereld doorbrengen. In die tijd verdort de wereld. In de lente, wanneer Persephone weer terugkeert naar de aarde, bloeit de wereld weer op. Vandaar dat de granaatappel wordt gezien als een symbool van zowel vruchtbaarheid als de dood.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00