Magiër, Shadowscapes Tarot

De Magiër schept zijn eigen werkelijkheid

Lees eerst de introductie voor de Shadowscapes Tarot

tarotkaart magier shadowscapes tarot

Vergeet niet eerst de kaart te visualiseren!

Op de Magiër zien we een jongeling met vleugels die klaar is om te gaan vliegen. Je kunt dat metaforisch opvatten in de zin van dat hij er klaar voor is om zijn vleugels uit te slaan, om te gaan vliegen, de wijde wereld in te gaan en iets van zijn leven te gaan maken. Hiervoor heeft hij de vier elementen – vuur, water, aarde en lucht – tot zijn beschikking. Het kristal dat hij tussen zijn handen heeft duidt op het element aarde. De andere elementen hangen aan zijn vleugels. De lantaarn staat voor vuur, de schelp voor de zee en de veer voor het element lucht. In het boek wordt aangegeven dat de bladeren het element aarde vertegenwoordigen. Ik vind zelf dat dit meer terug te zien is in het kristal. Dat hij het kristal tussen zijn handen laat zweven, benadrukt voor mij het aspect om het ongeborene geboren te laten worden in onze wereld van vaste vormen. Een kristal duidt ook op visie en dat is wat de Magiër heeft. “Hij weet wat hij wil,” en hij heeft alles tot zijn beschikking om die visie werkelijkheid te laten worden.

Interessant op deze kaart zijn ook de skeletten van de voorouders (zie links op de steen waar de jongeling op zit) en de groene baarmoeder waarin het nieuwe leven groeit.

Betekenis Shadowscapes Tarot Magiër

Originaliteit, creativiteit, vaardigheid, wilskracht, zelfvertrouwen, behendigheid en goochelarij. Het gaat over het grijpen van het ongeziene om je heen en het benutten daarvan om het werkelijkheid te laten worden, om het etherische zichtbaar te maken in het materiële rijk van het bestaan. De Magiër kan bouwen op de voorwerpen die elementen (kwaliteiten) vertegenwoordigen. Het element vuur in zijn lantaarn, de stem van de zee in de schelp, een zuchtje wind in de veren van de raaf en de aarde in de bladeren. Hij weet wat hij wil en dat hij het kan laten gebeuren met een bewuste inspanning van de wil en zijn kennis hoe de wereld te manipuleren is.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00