Shadowscapes Tarot – Aas van Kelken

Een eerste rimpeling met grote gevolgen

Cups-Ace

Uit het Boek

Het is de eerste waterdruppel, die valt op het spiegelgladde oppervlak van een meer. Er is een bijna onmerkbare rimpel die zich uitbreidt in steeds grotere kringen. Het is als een schokje van een kleine aardbeving die een trilling omhoog zendt door de wateren van de oceaan om uit te monden in de golven op een verre kust. Het is de eerste aanzet tot emotie, van mededogen en liefde, intimiteit en afstemming. Deze kleine druppel vol mogelijkheden zal zich voegen bij alle andere zich mengende druppels van de mensheid. Zij druppelen allemaal samen in één immense zee van kolkende emoties.

Het stille oppervlak van het water in de serie van Kelken is als een toekomst voorspellende spiegel. Duik in de kristallijne diepten, geef gehoor aan de steken van intuïtie, en hef dan het glas en drink diep. Deze graal straalt met een licht van begrip en innerlijke kennis.

Dit zijn de bewakers van de bekers: de bewoners van de diepte, de vis en de oude geesten van de zee. Ze zwemmen met een vloeiende gratie door de diepten van de oceaan, leven in een dans van eeuwige beweging. Het wassen en afnemen van de maan trekt de getijden en stromingen van de zee in een ritme van eb en vloed dat wordt gevoeld in het ronkende bloed van allen die in de greep van de oceaan wonen.

Conclusie

De beschrijving van de Aas van Kelken uit de Rider Waite Tarot is heel goed van toepassing op de Aas van Kelken uit de Shadowscapes Tarot.

Er ligt in de Shadowscapes wel nadruk op, dat een eerste begin, een eerste gevoel zich kan uitbreiden tot iets veel groters. In de Shadowscapes tarot komt ook naar voren dat we allemaal als druppels in een oceaan zijn en dat beeld van al die druppels die samenkomen in ‘één immense zee van kolkende emoties’ vind ik wel heel mooi en doet me een beetje denken aan TV Soaps zoals The Bold and the Beautiful waarin iedereen elkaar meesleept in allerhande emoties en niemand blijkbaar nog in staat is tot nuchter nadenken. We zien dit sowieso terug in massagebeurtenissen waarin emoties hoog oplopen en waarin we meegesleurd worden. Dit kan positief en versterkend werken zoals tijdens een Reiki cursus of negatief wanneer we allemaal meegesleurd worden in de angst onder de voet gelopen te worden door grote groepen vluchtelingen.

Maar in aanzet vind ik de Shadowscapes Kelken Aas prachtig en rustgevend. Een eerste gevoel van iemand aardig vinden kan uitgroeien tot liefde en een eerste idee voor een eigen bedrijf kan uitgroeien tot een miljoenenbedrijf.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00