Shadowscapes Tarot – Kelken Twee

Samensmelten door omhelzen

Cups-2

Uit het boek

Dit is de vereniging van water, aarde en lucht; de alchemie van de elementen. Goud van kleur, als de bekers, zwemmen de vissen door het water (of is het de lucht waar zij doorheen glijden?) De boomnimfen wervelen om elkaar heen, vervlochten in een omhelzing vloeiend als de lucht (of is het de zee?) waardoor ze worden omringd? Ze zijn soulmates. Ze draaien samen om een stevige stam te vormen, en toch behouden ze hun individualiteit en hun eigen kleuren.

Net als de harmonieuze werveling van yin-yang, omcirkelen zij elkaar in een vloeiend duwen en trekken, dat verenigt. Ze delen een beker. “Drink,” fluistert er een, de beker aanbiedend.
“Ik aanvaard,” reageert er een, en neemt de beker in haar handen. Ze drinken diep, in één keer, en de gedeelde sap stroomt naar beneden, naar hun wortels.

De andere Kelk balanceert gevaarlijk op een uitgestrekte tak. Ze lijken dit niet te zien, maar de geesten en sylfen kijken er aandachtig naar. Voorlopig staat hij stabiel, maar als de bomen groeien, de takken strekken en afwikkelen en in bloei uitbarsten, blijft die kelk dan rechtop staan of zal hij kantelen en naar de grond tuimelen en de kostbare vloeistof morsen?

Kelken Twee gaat over het aangaan van een verbinding, een vereniging, een partnerschap. Het is het samenbrengen van tegenstellingen en het potentieel voor verbinding. Het is een relatie. Net als een levend organisme, groeien relaties. Sterke relaties worden pijlers van stabiliteit en zwakke verbindingen worden geleidelijk vergeten en vallen uit elkaar.

Conclusie

Ik kan me helemaal vinden in de conclusie dat Kelken Twee gaat over verbinden en partnerschappen en dat relaties groeien en zich ontwikkelen. De ene relatie wordt sterker, een andere redt het niet. Bij de beschrijving van de Rider Waite tarotkaart Kelken Twee geef ik aan dat deze kaart mogelijk duidt op een conflict en dat het conflict er uit kan zien of kan voelen als het einde van de relatie. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Hulp van buitenaf kan vaak de relatie redden. In de Shadowscapes Kelken Twee lijkt de relatie heel hecht en zelfs als die tweede kelk omvalt, lijkt me dat geen ramp, want hebben ze die nodig?

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00