Shadowscapes Tarot – Kelken Drie

Kelken Drie – onweerstaanbaar

Cups-3

Uit het boek

Er is een lied dat woont op de bodem van de oceaan. Het schuilt in afgronden. Verbergt zich in de stemmen van walvissen en de kreten van dolfijnen. Het spookt in riffen en grotten. En dan, eens in de zoveel tijd, als een luchtbel die groeit onder de korst, stijgt het lied op naar het oppervlak in een onstuitbare golf.

De sirenes van de diepte hebben gewacht op dit moment. Ze komen samen wanneer ze het signaal voelen dat trilt door de golven naar alle hoeken van de zee. Ze zingen. Hun stemmen weven een tegenmelodie, een discant op het lied van de oceaan. Gelach klinkt in trillers en glissando’s die, vanaf hun lippen, rimpelingen veroorzaken. De vrolijke beweging van de wateren roept de bewoners van de zee, de variëteit van wezens die deinen in de oceaan, om te volgen in het kielzog van de sirenes.

De beweging van alle wezens die door het water zwemmen is een elegante dans van golvende beweging, een krachtige snijden door de golven. De vloeiende dans van de zee barst naar de oppervlakte en het lied wordt weerkaatst door het grootse hemelgewelf.
Kelken Drie is een oproep om te feesten, dansen en zingen. Vriendschap is de belangrijkste component en kameraadschap, vertrouwen op anderen en het ontwikkelen van gemeenschapszin en teamgeest.

Conclusie
Behalve dat ik dat wollige, bloemige taalgebruik een beetje moe ben, blijven de kaarten mooi. De betekenissen van de Rider Waite tarotkaart Kelken Drie is zeker ook op de Shadowscapes Tarot Kelken Drie van toepassing. Als extraatje op de Rider Waite kaart, haal ik uit de omschrijving dat het uitbundige vieren van het leven onweerstaanbaar is. Je gaat vanzelf meedoen. Doet me denken aan die filmpjes waar één persoon onbedaarlijk begint te lachen in de metro en iedereen vanzelf gaat meelachen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00