Shadowscapes Tarot – Kelken vier

Tarotkaart Kelken Vier narcistisch?

Cups-4

Uit het boek

Ze maakt haar weg naar de oppervlakte. Het wateroppervlak beeft bij haar aanraking, en dan barst ze door de barrière en klimt op de rotsen. Het water stroomt langs haar haren en schouders. Ze schudt een boog van lichtende druppeltjes van haar staart. Zoals diamanten, schitteren de waterdruppels in de lucht, voordat ze verdwijnen onder de oppervlakte.

Ze ligt er nog steeds en houdt haar adem in tot ze zeker is dat niemand haar heeft gevolgd. Wie zou haar volgen? Zij hebben alleen ogen, gedachten geest en gevoel voor de wereld onder de golven. Maar ze wacht toch. Ze wil er zeker van zijn dat ze alleen is. Ze verveelt zich met hen, moe van het bestaan ​​van de eindeloze dans van de zee.

De rimpelingen van haar verstoring verdwijnen, en binnenkort wordt het water oppervlakte weer als een glazige spiegel. Het blauw van de hemel smelt in het gereflecteerde blauw van het water in een naadloze gradatie van kleur en licht. Haar geest ontsnapt voor een moment in de dromerige contemplatie. Ze ziet haar reflectie voor de eerste keer. Ze is verrast door haar eigen schoonheid, niet op een ijdele manier, maar met de fascinatie van ontdekking. Ze kijkt in de gereflecteerde ogen die lijken op kleine waterplassen. Ze reikt uit naar dat schepsel dat terug kijkt, om haar aan te raken. Met een plotselinge schok, raken haar vingers het glas en het beeld wordt verbrijzeld in een dozijn rimpelingen.

Ze schrikt, en alleen dan realiseert zij zich dat ze niet zo alleen is als ze eerst dacht. Hoewel de zeebewoners haar met rust hebben gelaten, kropen de sylfen van de lucht steeds dichterbij en kijken zij aandacht naar haar; geamuseerd, spottend. Plotseling voelt de lucht koud aan op haar drogende huid en ze hunkert naar de rustgevende omhelzing van de zee en haar verwanten.

Kelken Vier vertegenwoordigt zelf absorptie, introspectie, het te diep verzinken in de eigen zorgen en jezelf verliezen in mijmeringen. Bewustzijn van iets anders verdwijnt en de wereld lijkt grijs. Maar de buitenwereld heeft veel te bieden als je je blik weet los te scheuren van je eigen reflectie.

Conclusie

Voor de interpretatie van de Shadowscapes Kelken Vier, kun je gerust de beschrijving van de Rider Waite Kelken Vier gebruiken. Wanneer je deze kaart trekt, kun je je ook afvragen of je te veel naar binnen bent gericht. Zie je anderen nog wel of word je opgeslokt door je eigen spiegelbeeld? Er is een verschil tussen gezonde zelfreflectie en narcisme.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00