Shadowscapes Tarot – Koning van Staven

Koning van Staven heeft leeuwenmoed

Wands-King

Uit het boek

Hij houdt zijn staf omhoog als een fakkel, een baken van vuur en licht. Of misschien is hij zelf dat baken, zoals hij straalt met het vuur dat brandt in zijn borst en een vlammende kroon op zijn voorhoofd. Hij tilt de vurige fakkel omhoog om het pad te verlichten en strijd. De grond verschuift, en de bewoners van het bos stappen achteruit. De bomen gaan uiteen voor hem, heffen hun takken op, zodat hij er langs kan. De omgevingen past zich aan, aan zijn wil en gehoorzaamt zijn onuitgesproken verlangens en opdrachten.

De Koning van Staven is charismatisch. De kracht van zijn charme is onweerstaanbaar, zodanig dat de wereld zich lijkt te vormen naar zijn verlangens en buigt voor zijn wil. Hij is een bron van inspiratie en draagt zijn mantel van gezag met een gemak alsof hij ervoor geboren is. Het is zijn natuurlijke element, helder brandend in hem, brandend in zijn bloed, in zijn stem en verhittend al dat zijn blik raakt.

Hij heeft de geest van de leeuw in hem: trots en woest, dominant en niet bang om te jagen op wat hij wil. Hij springt in actie met het vertrouwen, de kracht en lenige gratie van die grote beesten. Hij is stoutmoedig en is niet bang om risico’s te nemen of om nieuwe riskante wegen in te slaan.

Conclusie

De Koning van Staven in de Shadowscapes Tarot wordt neergezet als iemand met heldenmoed. Deze kracht is een kracht die we allemaal innerlijk bezitten en kunnen aanboren. Wat mij opvalt is hoe de beschrijving nadruk legt op hoe de omgeving zich naar de wil, wensen en verlangens van de Koning van Staven lijkt te schikken. Dit is aan één kant waarschijnlijk te danken aan de duidelijke, vurige intenties van de Koning van Staven waardoor het Universum volgens de Wet van Aantrekkingskracht in de benen komt om zijn wensen te vervullen. Aan de andere kant, denk ik dat we hier aanlopen tegen het feit dat dingen zo gemakkelijk lijken te gaan voor de Koning van Staven, maar dat dit ook komt omdat we niet zien hoeveel werk de Koning van Staven daarvoor verzet omdat hij daarover niet piept, zeurt en klaagt en zich ook niet steeds op de borst slaat.

De beschrijving van de Rider Waite Tarotkaart Koning van Staven kun je hier heel goed gebruiken, waarbij ik wel nadruk zou leggen op de vurigheid van intenties en de Wet van Aantrekkingskracht.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00