De Kluizenaar uit de Shadowscapes Tarot

De Kluizenaar keert terug naar huis

shadowscapes kluizenaar

Verhaal

Hij is de zoeker die het lawaai en het licht en de afleiding van de wereld de rug heeft toegekeerd. In de stad, wordt het fragiele licht van de sterren overstemd door de schittering en de waas van het leven.

Hij pakt zijn lantaarn. De wijze vrouw had hem verteld, dat het licht van de lantaarn een stukje gevangen ster was en dat het de weg naar huis kent. De eenzame lichtstraal trekt hem uit de buurt van de valleien en hoog boven een glinsterende meer, waarvan het oppervlak is als een vloeibare spiegel. Zijn ster-lantaarn markeert het pad en hij weet niet waar hij heen gaat, maar elke stap verlicht de volgende, en de volgende, en de volgende.

Hij klimt naar een ver hoogtepunt dat vrij is van de smog van de mensheid en terwijl hij zich steeds hoger terugtrekt, wordt de lucht steeds kruidiger. Het is een zuiverheid waarvan hij niet wist dat hij die gemist had, totdat hij die voor de eerste keer inademt  en dan is het alsof het lichaam snakt naar die lucht en niet zonder deze levensadem kan. Anderen hebben hier voor hem gestaan, maar de treden zijn ongerept en er is geen indicatie van hun voorbijgaan. Het is de aard van de plaats die aan elk die komt het gevoel geeft dat hij de eerste en enige is, en geen andere zal die plek betreden tot de huidige bezoeker vergeten is.

Het is een lange reis en in de loop van de toch raken zijn ogen eindelijk gewend aan de duisternis van de wildernis. Hij  laat zijn herinnering aan de stad achter zich. De ster in zijn lantaarn brandt warm en helder en haar zusters in de hemel dwarrelen rond in een vrolijke dans.

Betekenis

Introspectief zijn, op zoek naar eenzaamheid, terugtrekken uit de wereld, en het geven of ontvangen van advies. De Kluizenaar is een inspirerende vriend en leraar en zijn hulp kan de geheimen van je eigen geest verlichten. Dat wat mysterieus was kan duidelijk gemaakt worden door het juiste licht te schijnen op de situatie. De duikers glijden op stille vleugels over de horizon, ongrijpbare schaduwen van de nacht. Ze zijn symbolen van vrede en rust en hun akelig beklijvende oproep die weerklinkt over de waterwegen is beladen met oude wijsheid. Duikers worden ook gerespecteerd voor hun kennis van de lucht, de zee en het woud, en hun veren werden vaak gebruikt in de hoofdtooien van Indiaanse opperhoofden.

De kluizenaar is een weemoedige kaart die ons doet herinneren aan onze ware aard, aan wie we werkelijk zijn, waar we vandaan komen en waar we weer naartoe zullen terugkeren wanneer de tijd rijp is. Naast deze esoterische levenswijsheid die niet op veel vragen van toepassing zal zijn, duidt de Kluizenaar voor meer alledaagse vragen op het zoeken naar richting, leiding en advies of het geven daarvan. Het is van belang om even een stap op de plaats te maken, een stap terug te doen om het grotere geheel te kunnen zien.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00