Shadowscapes Tarot Rad van Fortuin

Het Rad draait en draait en verandering is onvermijdelijk

shadowscapes tarotkaart rad van fortuin

Verhaal

Verhalen beginnen met “Er was eens…” en dan, als een keurig verpakt pakket, eindigen met “Einde”. Maar ware verhalen hebben geen begin of einde. Ze bestaan ​​niet alleen wanneer mensen zeggen “besta!”, maar zijn er altijd, weergalmen door de tijd in een wevende dans. We proberen om het te bevatten met begin en einde, om het te begrenzen, simpelweg omdat ons eigen leven wordt begrensd door geboorte en dood. En zo proberen we de kracht van wat onsterfelijk is te verminderen. Ware verhalen hebben een kracht die daar ver buiten reikt. De schikgodinnen weven eeuwig de levensdraden, de ene gebonden aan de andere. Knip deze draad hier. Weef het in het tapijt daar. Langzaam als het doek uitrolt, worden de beelden zichtbaar.

Nacht volgt op dag in de cyclus van de hemelen. Jaren bloeien met de eerste verse knoppen van de lente, via de zinderende overvloed van lange zomerdagen, naar de douche van bladeren als de herfst intreedt om vervolgens over te gaan in het lange, slapende wachten van de winter … En zo gaat het maar door.

Het is een onverbiddelijke en tijdloos verhaal.

De muren en de schoonheid die ambachtslieden creëren zullen op een dag vervallen en nieuwe structuren zullen ontstaan op die resten. En zo gaat het ook met de individuele lotgevallen van een enkel persoon, op een cyclus die een dag of twee of jarenlang kan duren. Verandering zal komen.

Betekenis

Het rad van fortuin – het lot – het weven van de draden van het leven komen samen, het lot, keerpunten, beweging en verandering, patronen en cycli, een onderling verbonden wereld. Het knoopwerk in het glas-in-lood raam draait rond het wiel als een gouden draad, zonder begin of einde. De opkomst en neergang van het wiel als deze draait, is als de veranderingen van het leven. Als de wereld op je af lijkt te komen en hoop dreigt te verpletteren met zijn gewicht, neem dan een stap terug om het grotere plaatje te zien en de opleving die binnenkort zal komen.

Prachtige kaart! Wat ik vooral interessant vind is het beeld van het verhaal door de schikgodinnen geweven. Ons eigen levensverhaal staat niet op zich, keurig verpakt tussen begin en einde, maar is verbonden met alle andere verhalen. Dat wist ik wel, maar door het verhaal, kan ik het nu ‘zien’ en komt dat beeld echt binnen. Indrukwekkend!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00