Shadowscapes Tarot Gerechtigheid

Gerechtigheid – de weegschaal moet in balans zijn

gerechtigheid tarotkaart shadowscapes

Het verhaal

In het oude Egypte geloofde men dat wanneer de dood een ziel nam, deze werd beoordeeld door de godin Ma’at. Zij woog de ​​ziel op haar weegschaal tegen een veer, en als de ziel te wensen overliet, werd de ziel naar de onderwereld gestuurd.

Er zijn mensen die zeggen dat Gerechtigheid blind is, maar dat is niet zo. Haar ogen zijn wit, niet met blindheid, maar met het zuivere wit van de waarheid. Ze kijkt door de buitenkant heen, pelt de lagen af van emotie, disseminatie, illusie en waarneming en ziet het hart waar het ongebreidelde bewustzijn woont. Er is geen schuilplaats. Ze staat voor karma. De zielen verzameld in de vlinders zweven in de buurt en ze draagt ​​de veer dicht bij haar hart, als een zwaard.

Ze oordeelt niet met haar eigen vooroordelen of met grijstinten van misschien, maar in termen van grimmig zwart-wit. Dingen zijn zoals ze zijn – eerlijk, onpartijdig en juist. En er is een evenwicht dat wordt bereikt als ware gerechtigheid is uitgedeeld, een gelijk maken van wat niet correct was afgewikkeld.

Betekenis

Balans, harmonie, evenwicht, het nemen van verantwoordelijkheid, het wegen van alle kanten van een kwestie alvorens een beslissing te nemen, kiezen met vol bewustzijn. Gerechtigheid hangt af van een logische geest, die in staat is objectief te oordelen en zich kan aanpassen wanneer heroverweging nodig is. Meditatie op gerechtigheid, moraal en plicht en misschien compromissen is nodig. Toegeven en de waarheid erkennen. Het begrijpen van de resultaten van je acties en de connectie daarvan met alles om je heen en van daaruit de koers voor de toekomst uitzetten.

Interessant, vind ik, de nadruk op ‘gelijk maken’,  op evenwicht. De één zijn waarheid hoeft niet de ander zijn waarheid te zijn.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00