Shadowscapes Tarot Staven Vijf

Tarotkaart Staven Vijf – overal hindernissen!

shadowscapes tarot staven vijf

Op de Staven Vijf van de Shadowscapes Tarot zien we een haasje dat rent voor zijn leven om de op hem jagende vossen voor te blijven. Over de vossen zegt de ontwerpster van de Shadowscapes dat ze allemaal voor zichzelf jagen. Er is geen onderlinge afstemming over hoe ze de haas het beste te pakken kunnen krijgen.

De man in het midden weet niet welke kant hij op moet gaan. Waar hij ook kijkt, ziet hij vossen. Deze vossen symboliseren hindernissen op zijn pad. Eigenlijk heeft hij geen zin in conflicten en het liefst wil hij gaan liggen tot het voorbij is. Maar dat zou betekenen dat hij verpletterd wordt door vossen, dus hij moet wel staande blijven. Waar het hier om gaat is dat het leven soms een heleboel hindernissen op je pad zet, en het is niet leuk, maar je moet gewoon door.

Het kan aanvoelen alsof je tegen de stroom inzwemt, maar als je gewoon doorgaat en de hindernissen één voor één overwint, kom je vanzelf weer in rustiger vaarwater. Door de hindernissen één voor één te benaderen en niet allemaal tegelijk, is het ook minder angstaanjagend. Door deze uitdagingen aan te gaan, zul je ook onvermoede krachten in jezelf vinden en aanboren! Kortom, het zal allemaal niet voor niets zijn, je leert ervan en groeit erdoor. En die vossen gaan zo snel, dat het allemaal sneller voorbij zal zijn, dan je denkt, wanneer je er middenin zit.

Mijn eerste indruk van deze kaart was, dat de afgebeelde man ook op de haas aan het jagen was en de verkeerde kant opging. Maar Stephanie Pui zegt dat niet.

Volgens mij is de betekenis van deze kaart, dat je ergens naartoe wilt, je werkt ergens aan, en ineens zit het tegen. Er zijn meerdere hindernissen op je pad. Je wilt eigenlijk opgeven, maar dat kan niet, en dus moet je door. Boor je innerlijke kracht aan, je energiereserves en ga de moeilijkheden één voor één te lijf. Als je twijfelt of je wel de goede kant opgaat, omdat de stroom de andere kant op gaat, dan denk ik dat deze kaart een aanwijzing vormt dat je op de juiste weg zit, en niet moet opgeven. Overwin de hindernissen één voor één en  dan kom je vanzelf in de situatie zoals geschetst in Staven Zes en die is veel beter!

Nog even over die hindernissen. Het kan van alles zijn. Het lijkt zo’n situatie waarbij er van alles tegelijk gebeurt. Kinderen ziek en alles onder gespuugd, zelf ziek, wasmachine kapot, auto kapot, deadline voor een project op werk, dus helemaal geen tijd om ziek te zijn. Die strakke planning die je had om die deadline te halen, die is door alle toestanden helemaal in het honderd gelopen. Dus de hindernissen hoeven niet direct te maken te hebben met je doel, maar ze vertragen je wel. Zoiets.

Deze betekenis van vertragende hindernissen pas ook heel goed in het beeld van de Rider Waite Staven Vijf.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00