Shadowscapes Tarot – Zwaarden Vijf

Is een overwinning wel mogelijk?

shadowscapes tarot zwaarden vijf

Uit het Boek

De nacht verdwijnt. De rijzende zon doorboort de hemel met de bloed getinte stralen van de dageraad, en de lucht wordt doorbroken door de klinkende roep van de strijdhoorn! De donkere engel trekt zijn zwaard om zich bij de strijd aan te sluiten. Hij wordt vergezeld door zwarte zwanen. Ze zijn doordrenkt van de veldslagen van eigenbelang en macht, en glanzen niet langer met het zuivere wit zoals de meeste van hun broeders. Hun veren stralen met de ebbenhouten glans van zwarte parels, een donkere soort schoonheid. Ze sturen rauwe uitdagingen naar de hemel, genietend van het komende conflict.

Als een pijl, schiet hij door de lucht, vastberaden op zijn doel af. Hij heeft zijn integriteit opgeofferd om zijn eigen doelstellingen te bereiken. Hij is gericht op zichzelf, op overleving.

Maar met elk conflict, zijn er winnaars en verliezers- het een kan niet bestaan zonder het andere. Wie is deze donkere engel? Is hij de triomfantelijke overwinnaar, of is hij de vluchtende verliezer, die uit zijn hemelse thuis is geworpen?

De twee gekruiste zwaarden op zijn rug doen denken aan de Twee van zwaarden -. Een ontkenning van de mogelijkheid van een nederlaag of van het recht en onrecht van de strijd waaraan hij gekozen heeft deel te nemen. Rechtvaardigt het doel de zwachtels in het kielzog van zijn zwaardstroken?

De Vijf van zwaarden is een teken van onenigheid en belangenverstrengeling. De keuzes zoals ze worden voorgesteld, maken het gemakkelijk om te profiteren en te kijken naar je eigen belangen, want het voelt alsof de wereld tegen je samenspant. Misschien dat een bredere kijk op de wereld dit gevoel kan verduisteren.

Conclusie

Het was weer een wollig stukje tekst. Maar de kaart is supermooi. Zwarte zwanen zijn heel bijzonder, maar worden hier geassocieerd met het kwaad. En aan de andere kant ook weer niet. Want in bovenstaande tekst wordt gevraagd of de engel een winnaar of verliezer is in deze strijd. Gaat hij de strijd aan met onrecht, of veroorzaakt hij onrecht door een bekrompen kijk op de situatie? En dat sluit ook aan op de betekenissen die we geven bij Zwaarden Vijf van Waite. Zwaarden Vijf duidt vaak op je eigen negatieve gevoelens. Op gevoelens dat iedereen tegen je is, en je zult ze krijgen! Of je zoekt naar manieren om die vermeende tegenstanders te grazen te nemen. Maar mogelijk berusten je gevoelens op misverstanden en zijn die anderen er helemaal niet op uit om jou te grazen te nemen. Kortom, Zwaarden Vijf is een kaart die je vraagt te onderzoeken of er wel een strijd is? Of bestaat die strijd alleen in je hoofd? En als je die naar buiten brengt, creëer je een strijd die helemaal niet bestond.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00