Shadowscapes Tarot – Zwaarden Vier

Rust nu om krachten op te doen voor later

Swords-4

Uit het boek

Ze ligt erbij in de houding van een overledene. Maar dit is niet de laatste slaap. Het is gewoon een moment van rust en herstel. Haar geest zweeft vrij. Op drift in een ether van meditatie. Haar ogen zijn gesloten, maar ze ziet met een ander soort ogen. Het teken van een oog op het zwaard dat ze geklemd houdt tegen haar borst, ziet naar binnen in haar hart en naar buiten in de wereld om haar heen met een helderheid die ze nastreeft in deze innerlijke contemplatie en zelf opgelegde ballingschap.

Ze drijft samen met de lotussen, symbolen van geestelijke en mentale zuiverheid. Lotussen groeien van het slijm en de modder van een meer en gezuiverd door het water, ontluiken zij in het zonlicht als prachtige bloemen. Ze zijn een levende metafoor voor een zoeker naar geestelijke waarheden. De roze lotus in het bijzonder is een symbool van verlichting.
Zo ook de zwaarden waar haar hoofd op rust terwijl ze mediteert, als om de mist van onzekerheid en onechtheid te doorboren om zo een staat van rust te bereiken. Dit is echter slechts een tijdelijke rust. Haar handen heeft zij stevig om het zwaard geklemd. Ze weet dat haar nog vele beproevingen staan te wachten. Ze ademt diep in, en legt de geur van de lotussen in haar geest vast. Ze is klaar om het zwaard uit de schede trekken en terug te gaan in een wereld van strijd en conflict, na dit rustmoment, en misschien met een heldere mentale geestesgesteldheid deze keer.

De vier zwaarden dringt er op aan om een moment van rust te nemen. Sluit je ogen, en vind die rustige en stille plek in je kern, waar innerlijke kracht woont. Put kracht uit die reserve in de komende tijden.

Conclusie

De betekenissen van de Waite en de Shadowscapes Zwaarden Vier komen met elkaar overeen. Wat ik mooi vind aan de Shadowscapes Zwaarden Vier is dat er echt een meditatieve rust spreekt uit deze kaart. Terwijl de Zwaarden Vier van Waite, mij toch altijd een beetje aan de dood doet denken.

Maar goed, de betekenis is dus dat het tijd is voor rusten en herstel. Herstellen van de drukte die was en rusten om de komende tijd aan te kunnen. En alles dat je bezighoudt weer even goed op een rijtje te zetten, zodat je precies weet wat je de komende tijd wilt gaan doen. Een ding dat ik de komende tijd weer meer wil gaan doen, is mediteren. Ik snak naar een heerlijke meditatiesessie na het bestuderen van de Shadowscapes Zwaarden Vier.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00