Shadowscapes Tarot Matigheid

Matigheid: Tegengestelden zijn noodzaak voor het bestaan van leven

shadowscapes tarot matigheid

Verhaal

Ze verzamelt zichzelf, reikt naar binnen voor het kalme centrum, de plaats van balans. Vanuit haar centrum, voelt ze dat de draak en de feniks zich roeren. Zij verstrengelen. Ze omarmen elkaar in een bochtig draaien van schaal en veren, totdat het lijkt alsof ze versmelten. Ze kronkelen om elkaar heen, in een tijdloze strijd om de macht, een choreografie in een elegante wals van geven en nemen, duwen en trekken. Ze wervelen om haar heen in een maalstroom die de zintuigen prikkelt. Net als een maestro voelt ze elke onbalans, en trekt ze aan de teugels zodat de harmonie in stand wordt gehouden.

Hemel en aarde, vuur en water, mannelijk en vrouwelijk, zomerse warmte en weelderige groei en winterse gure wind, deze tegenstellingen vloeien van de ene naar de andere, in de cyclische en eindeloze druk van yin en yang. Ze zijn perfect in balans ten opzichte van elkaar, in feite zijn hun bestemming en definitie bepaald door het bestaan van het diametraal tegenovergestelde.

Zonder water, woedt vuur volkomen ongecontroleerd en alles verterend, om uiteindelijk uit te branden in een verschrikkelijke vuurzee. En zonder vuur zijn de wateren zwart en verdrinkend, stromen over totdat er nog slechts een stille zwarte spiegel van niets is. Door het definiëren van elkaars grenzen, raken ze allebei doordrongen van het leven en worden leven schenkend, getemperd om naast elkaar te bestaan in de juiste balans, want door te veel van de één, wordt de ander gesmoord.

Betekenis

Harmonie en evenwicht, in evenwicht brengen van tegenstellingen, genezing. Matiging van uitersten, zelfbeheersing, beteugelen van absolute kracht om die doelmatig te kunnen inzetten. Door tegenpolen van elkaar weg te houden, ontken je hun vermogen van eenheid. Door ze naar elkaar toe te trekken, ze te fuseren op een gematigde manier, en door te begrijpen wat de één de ander schenkt, kan een mooie synthese worden gemaakt. Soms is het enige dat de twee scheidt een muur van geloof. Flexibel zijn en begrijpen dat er meer dan één manier is om de wereld waar te nemen, kan al ver gaan om de onzichtbare muur af te breken.

Kortom, eer tegenstellingen in plaats van die af te keuren!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00