Kracht in de shadowscapes tarot

De Shadowscapes Kracht wijst op verschillende vormen van kracht

Shadowscapes tarot kracht

Het verhaal

De leeuw brult. De aarde beeft, en de wolken glijden schichtig verder. Het bamboe wuift zachtjes. De Chinezen kennen de verborgen kracht van bamboe: zo fragiel en ogenschijnlijk teer, en toch flexibel en sterk. Het is een kracht die haar macht niet van de daken hoeft te schreeuwen, maar wuift en buigt met de wind en vervolgens weer sierlijk omhoog springt met een melodieus geritsel van bladeren.

Hij brult weer, en een zwerm vogels vliegt geschrokken van hun rustplaats op, bij het horen van het geluid. Het meisje stapt naar voren. Ze is zo slank als de stengels van het bamboebos waaruit ze naar voren komt. Stap voor stap, onbevreesd, benadert zij het beest. Deze koning van de wildernis kijkt naar haar en zij ontmoet hem oog in oog.

Een derde keer klinkt zijn machtige uitdaging naar de hemel, om zijn recht op meesterschap, eigendom en heerschappij kenbaar te maken aan eenieder die het hoort. Ze glimlacht als ze binnen arm bereik komt, en bij haar aanraking, buigt de grote, gouden kop

Betekenis

Moed, rust, kalmte en geduld, medeleven, overtuigingskracht en zachte controle, getemperde kracht. Beheersen van impulsen om woede en geweld te beteugelen, in plaats van erdoor te worden gemanipuleerd. Men moet blijven geloven in succes, al komt het misschien niet in één keer, en is het niet gemakkelijk – de leeuw is fel, en het vuur dat hij bewaakt is een brandende vlam.

Kracht moet soms worden getemperd.

Onwrikbare vastberadenheid brengt je naar het gewenste einde. Er zijn vele soorten kracht. Er is hevige en beestachtige kracht, brute kracht van de hand en tand, de felle gevleugelde beschermingsdrang van een zwaan voor haar jong.

Er is de constante kracht van een eik die voortkomt uit een kleine eikel en groeit en groeit en groeit tot een machtige boom. Er is de kracht van bamboe, die mee beweegt met de krachten rondom, maar niet breekt.

Het lijkt mij wel duidelijk dat deze kaart te maken heeft met kracht. Om resultaat te behalen is het van belang op het doel gericht te blijven en je macht en kracht in juiste mate te gebruiken. In de maat die helpt om het doel te bereiken. Lijkt mij goed advies.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00